Z wysyłką wyszedł mnie 80zł.

Głownia wykonana jest z stali 420 lub 440 ( różnie jest podawane), czubek mógłby być smuklejszy, szlif pełny płaski. Okładziny z drewna nie mam pojęcia z jakiego. Pochwa wykonana ze skóry, w środku plastikowa wkładka, dzięki której nóż trzyma się pewnie. Wykonany bardzo dobrze nie ma niedoróbek, szlif symetryczny, grzbietem świetnie się krzesze. Kiedy nóż przyszedł poszedłem od razu do kuchni, na pierwszy rzut oka widać było, że sobie dobrze poradzi, rękojeść jest polakierowana nie byłem pewien czy nie będzie się ślizgała i dopóki ręką była sucha wszystko było porządku, jednak w mokrej dłoni nie trzyma się najlepiej( trzeba będzie zedrzeć ten lakier). Bez wdawania się w szczegóły wszystkie prace kuchenne wykonał świetnie. Wziąłem psa i poszedłem na były poligon, no zobaczymy jak radzi sobie ze struganiem, jednym słowem bajecznie, nie ma to jak pełny płaski szlif i cienka głownia, w ręce leży wygodnie nie zależnie od chwytu. O rąbaniu nie ma, co marzyć, z rozłupywanie mniejszych pieńków idzie całkiem dobrze. Ostrość jak dla mnie trzyma wystarczająco, chociaż użytkownicy noży z super stali, z którymi tylko radzą sobie diamenty powiedzą, że szybko się tępi, ale wystarczy dosłownie parę razy przejechać po osełce, aby znów ciął kartki.
Wymiary:
Długość: 240mm, głowni 125mm
Szerokość głowni: 25mm
Grubość głowni przy rękojeści: 3mm

