Wszystkich zainteresowanych survivalem zapraszamy do udziału w serii kursów dedykowanych zagadnieniom bytowania w trudnych warunkach.
Survival, czyli przetrwanie, to szczególny rodzaj wiedzy jaka została zebrana
w wyniku doświadczeń pilotów i wszelkiej maści podróżników, którym przyszło radzić sobie w trudnych warunkach przyrodniczych w odosobnieniu, w miejscach gdzie brakuje udogodnień cywilizacyjnych.
W ramach prowadzonego przez nas szkolenia, dowiecie się m.in. jak
w niesprzyjających warunkach zdobywać żywność, skąd brać i jak filtrować wodę, jak rozpalać ogień, jak przygotowywać miejsce do spania i zabezpieczyć je przed kaprysami pogody, używać mapy (czytać koordynaty, używać gps, kompas, busolę, chodzić na azymuty), orientować się w terenie wg słońca i gwiazd oraz wiele innych.
Każdy kurs stanowić będzie zamkniętą tematycznie całość.
Pierwsze szkolenie odbędzie się w dniach 27-28 listopada 2010!
Zainteresowanych zapraszamy na stronę:
zielony talizman
Szkolenie survivalowe w poznaniu
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
-
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
Z tego co czytam to 40 dychy kosztuje "szkolenie" wstępneMlKl pisze:W braniu kasy na pewno nie - Grylls za darmo nie pracuje
Koszta pozostałych zostaną określone później.Po pierwsze: szkolenie będzie cykliczne.
Zakres materiału jaki obejmuje sobą bytowanie, jest na tyle szeroki, że postanowiliśmy zamienić pojedyncze szkolenie na całoroczny cykl spotkań. Starać się będziemy realizować jedno szkolenie w miesiącu. Zwieńczeniem szkolenia będą dwie wyprawy (4-5 dniowe, jedna latem, jedna zimą) mająca za zadanie zebranie w sobie materiału z całego cyklu, celem poddania próbie nabyte przez uczestników umiejętności.
zielonytalizman, skoro już założyłeś konto aby się zareklamować to mam pytanie:
Jaka kadra?
.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
Swoją drogą - fajnie, że wrzucasz filmiki z pozoracji, tylko szkoda, że człowiek który zaopatruje urwaną stópkę, gardzi własnym zdrowiem (albo nie zna podstawowych zasad PP dot. bezpieczeństwa)..
Na stronie brakuje jakichkolwiek informacji dot. kadry. Nie wiem kto, czego miałby mnie uczyć i jakie ma ku temu predyspozycje. W przypadku PP/Krav Magi jest to istotne. Warto dodać gdzieś na stronie.
Brak ubezpieczenia jest raczej minusem niż plusem.
Swoją drogą - fajnie, że wrzucasz filmiki z pozoracji, tylko szkoda, że człowiek który zaopatruje urwaną stópkę, gardzi własnym zdrowiem (albo nie zna podstawowych zasad PP dot. bezpieczeństwa)..

Na stronie brakuje jakichkolwiek informacji dot. kadry. Nie wiem kto, czego miałby mnie uczyć i jakie ma ku temu predyspozycje. W przypadku PP/Krav Magi jest to istotne. Warto dodać gdzieś na stronie.

Brak ubezpieczenia jest raczej minusem niż plusem.

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
- Bastion
- Tytuł użytkownika: nizinny taternik
- dobra cena.
- mozliwosc sprawdzenia siebie i sprzetu w temp. -5 do -10 przy opadach sniegu i deszczu:
http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
- mozliwosc podszlifowania wiedzy i umiejetnosci.
- odpowiada mi tez ich podejscie do survivalu, wzorowane na Wielkopolskich Zwiazkach Strzeleckich.
Reasumujac, na 95% biore udzial w szkoleniu.
- dobra cena.
- mozliwosc sprawdzenia siebie i sprzetu w temp. -5 do -10 przy opadach sniegu i deszczu:
http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
- mozliwosc podszlifowania wiedzy i umiejetnosci.
- odpowiada mi tez ich podejscie do survivalu, wzorowane na Wielkopolskich Zwiazkach Strzeleckich.
Reasumujac, na 95% biore udzial w szkoleniu.
Co nas nie zabije to nas wzmocni...
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
Bastion, najpierw dowiedz się czy na pierwszym spotkaniu będziecie bytowali czy teoretyzowali. Bo programu kursu podanego nie masz. Są tylko ogólne założenia z nastawieniem na cykliczność spotkań. Każde spotkanie obejmuje konkretne zagadnienie i jest opłacane oddzielnie. Cały kurs kosztuje 40 zł + ??? zł + ...zł +... zł + itd. Spotkania co miesiąc i z tego co wnioskuję przez cały przyszły rok (2 dłuższe wyprawy - I latem, II zimą).
Chyba, że źle czytam tą nieco rozwleczoną ofertę.
Chyba, że źle czytam tą nieco rozwleczoną ofertę.
.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.