Victorinox one hand
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- borsukwacław
Myślę że vicek będzie dobry... jezeli czujesz że sprosta twoim wymaganiom .
Co do kukri maczet i toporów to myślę że doskonałym uzupełnieniem do vicka będzie...składana piła ogrodowa
. Jest lekka poręczna i naprawdę bardzo przydatna . Sam kupiłem sobie ostatnio w lidlu za niebagatelną sumę 12,-złotych polskich ,bo moja stara piła umarła po zgryzieniu kilkunastu kubików drewna
Nie mogę się oprzeć żeby nie dać ci jeszcze jednej "mądrej"rady jesli chodzi o nóż .
Może zastanów się czy nie lepszy byłby jakiś fixed , max. 10 cm klingi , gr. 3-4 mm żeby mieć tzw. "zapas mocy" oprawiony w mikartę lub jakieś G-10 , zapochwiony w jakąś skórę albo kydex . Z doświadczenia powiem ci że taki nóż sprosta prawie każdej pracy w lesie a tego co nie zrobisz nożem zrobisz piłą i vice versa .
Pzdr.
Myślę że vicek będzie dobry... jezeli czujesz że sprosta twoim wymaganiom .
Co do kukri maczet i toporów to myślę że doskonałym uzupełnieniem do vicka będzie...składana piła ogrodowa

Nie mogę się oprzeć żeby nie dać ci jeszcze jednej "mądrej"rady jesli chodzi o nóż .
Może zastanów się czy nie lepszy byłby jakiś fixed , max. 10 cm klingi , gr. 3-4 mm żeby mieć tzw. "zapas mocy" oprawiony w mikartę lub jakieś G-10 , zapochwiony w jakąś skórę albo kydex . Z doświadczenia powiem ci że taki nóż sprosta prawie każdej pracy w lesie a tego co nie zrobisz nożem zrobisz piłą i vice versa .
Pzdr.
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Ale piękny offtopowy temat nam się zrobił - są i mory, i bagnety, i nawet homoseksualiści - a kolega czoperadlo spytał tylko czy ostrze otwierane jedną ręką będzie dobre do lasu. No tak... dopiero potem napisał o co tak właściwie mu chodzi.
Kolego arekm001, czepiam się ponieważ komuś nie chciało się odrobinę samodzielnie pomyśleć, prościej zadać nie precyzyjne pytanie - nie chodziło 'one hand' tylko o przydatność ostrza z 'ząbkowaniem'. Tak przy okazji... też lubisz jak ktoś cię oszukuje?
Wysłany: 2010-11-06, 20:14 "Nosze sie z zamiarem kupna vicka..."
Wysłany: 2010-11-06, 23:55 "Własciwie to juz go kupilem..."
Omomierz, upsss... zapomniałem, teraz jesteś Major, w przeciwieństwie do ciebie nikogo nie obraziłem, nie nazwałem fiutem; grzecznie spytałem czy mógłby napisać co oznacza 'one hand' i dlaczego uważa że mogło by to być złe. Jeśli próbowałeś odgryźć się za ostrzeżenia, to zbytnio ci to nie wyszło.
Kolego arekm001, czepiam się ponieważ komuś nie chciało się odrobinę samodzielnie pomyśleć, prościej zadać nie precyzyjne pytanie - nie chodziło 'one hand' tylko o przydatność ostrza z 'ząbkowaniem'. Tak przy okazji... też lubisz jak ktoś cię oszukuje?
Wysłany: 2010-11-06, 20:14 "Nosze sie z zamiarem kupna vicka..."
Wysłany: 2010-11-06, 23:55 "Własciwie to juz go kupilem..."
Omomierz, upsss... zapomniałem, teraz jesteś Major, w przeciwieństwie do ciebie nikogo nie obraziłem, nie nazwałem fiutem; grzecznie spytałem czy mógłby napisać co oznacza 'one hand' i dlaczego uważa że mogło by to być złe. Jeśli próbowałeś odgryźć się za ostrzeżenia, to zbytnio ci to nie wyszło.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
-
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Ok. To zamiast otwierania wina proponuję obcięcie paznokci i wyciągnięcie kleszcza. Powodzenia 

Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
-