Pochwal się swoim nożem
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Brodkes
- Tytuł użytkownika: Knifemaker
Fotek nie będzie, bo akumulatorki mi padły w aparacie (to zdj komorką, jeszcze nie mojąKubek pisze:Dexter, daj jakieś lepsze foty. Nie widać przejścia szlifu na płazy.
Tak generalnie, to szkoda, że moje pierwsze noże tak nie wyglądały.

Ty i tak robisz teraz niczym ideały, więc nie narzekaj.

[ Dodano: 2010-08-24, 17:14 ]

NC6/3, Palisander, mosiądz, dl. cal. 205, dl glowni 105
[ Dodano: 2010-08-24, 22:14 ]
A wy co się nożami jakimi nie chwalicie?

[ Dodano: 2010-08-25, 15:54 ]
Jeszcze taki:

SURVIVAL-trening,wielka próba,wola przetrwania
-
- Tytuł użytkownika: DD Hammocks
- Kontakt:
- Brodkes
- Tytuł użytkownika: Knifemaker
Ja też pamiętam te pierwsze oprawy z tych morek classicTreasure Hunter pisze:Dekster- pamiętam Twoje pierwsze prace wrzucane na knives.pl. Kosmiczne postępy robisz. Gratuluję!

Jeszcze się szlify uczę robić, bo hartować węglówkę już potrafię icon_twisted

Dzięki.

edit. Yoger, wygląda na jakieś stare pukko

SURVIVAL-trening,wielka próba,wola przetrwania
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
SOG Field Pup (FP3) więcej info ---> http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=287196
Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Wielka wyprz... viewtopic.php?p=52968#52968
- Ewald
- Tytuł użytkownika: Jam jest hardkor
A ja mam FROGMANa. Trochę nieporęczna pochwa do lasu i kolor też nie leśny, ale położony w trawie dobrze widoczny. Solidny i tani (choć kupiłem z myślą o żeglarstwie)
EDYTA by puchalsw: patrz Ewald jak Twój post od razu ładniej wygląda jak zamiast byle jakiego linku, wrzucisz zdjęcie... nawet takie małe.

EDYTA by puchalsw: patrz Ewald jak Twój post od razu ładniej wygląda jak zamiast byle jakiego linku, wrzucisz zdjęcie... nawet takie małe.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2010, 22:35 przez Ewald, łącznie zmieniany 1 raz.
It's not easy facin' up when your whole world is black
http://www.militarny.com.pl/galerie/n/n ... 78-o_7.jpg
ja mam taki nóż, co prawda szybko rdzewieje ale jak się o niego dba to się sprawdza :]
EDYTA by puchalsw: Soohy patrz jak ładniej to od razu wygląda z wklejonym obrazkiem.
Staraj się następnym razem wklejać. Jak nie wiesz jak, daj znać na PW.

ja mam taki nóż, co prawda szybko rdzewieje ale jak się o niego dba to się sprawdza :]
EDYTA by puchalsw: Soohy patrz jak ładniej to od razu wygląda z wklejonym obrazkiem.
Staraj się następnym razem wklejać. Jak nie wiesz jak, daj znać na PW.

Ostatnio zmieniony 02 paź 2010, 18:12 przez soohy, łącznie zmieniany 4 razy.
A kto inspirował XIX-wiecznego propagatora? Wszystko wskazuje na to iż zaczerpnął pomysł na nóż i na pseudonim literacki od swojego indiańskiego przyjaciela z którym się wychowywał. Nessmuk uczył George'a nie tylko sztuki życia w naturze ale także ideologii indiańskiej, Tok oto pojawił się pomysł na ekologiczne biwakowanie. Jeśli chodzi o minimalizowanie sprzętu to sprawa ma się zgoła odmiennie. Mianowicie Sears chorował na gruźlicę i nie miał na tyle siły aby dźwigać kilogramy klasycznego sprzętu biwakowego. Wymyślił wtedy żeby zminimalizować sprzęt i po latach doświadczeń opracował znany wszystkim miłośnikom biwakowania komplet niezbędnych rzeczy.puchalsw pisze:Widzę że inspiracja prosto od znanego propagatora XIX-wiecznego...
To tak w ramach przypomnienia

A nożyk rzeczywiście ładnie się prezentuje.
Jeśli jeden człowiek coś potrafi , to i ja mogę się tego nauczyć...!