Ale na korzyśc maczety można zaliczyc większe możliwości (choc siekierka także kilka posiada, jednak mniej

A pomysł dobry- można by kilka podobnych testów zrobic
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
"TASAK Z KABŁĄKIEM" z powyższej strony, tylko te które mam są zgrabniejszeDąb pisze:Coś jak te?
http://www.kosy.eu/strona.php?grupa=11
Treasure Hunter pisze:siekierka 800g vs kukri.
Testy wyszły świetnie, nie daleko od domu mam były poligon wojskowy, na którym zaczęli budowę osiedla, więc tam mogę sobie poszaleć, ścinałem drzewka, ćwiartowałem, rozłupywał, itd. Całkiem fajne narzędzie, bardzo dobrze radzi sobie z ścinaniem młodych drzewek, oczyszczaniem z gałęzi, okorowaniem, gorzej z rąbaniem szczególnie suchego i dość grubego materiału oraz rozłupywaniem, tutaj oczywiście wygrywa siekiera. Uważam, że jest to bardzo wszechstronne narzędzie. Do tej pory chodziłem z małą siekierką i też dawałem sobie dobrze radę, więc przed kupnem warto się dobrze zastanowić czy takie coś jest nam naprawę potrzebne. Co do ścinania drzewek stwierdziłem, że naprawdę rzadko ścinam żywe drzewka( tylko wtedy jak widzę w młodniku, że i tak się nie wybije i niedługo uschnie).Wezmę na zlot, to będzie można się pobawić.Yoggi pisze:I jak wyszły testy?