Witam przez ostatnie 15 lat skompletowałem sobie taki oto zestaw leśnych garnków, używam ich w zależnościom od rodzaju moich potrzeb, w większości w terenie przebywam sam czasem jestem z kompanem, a więc pojemność jest w sam raz.
Garnek ; wygrzebałem go kiedyś na targu w Krościenku ,sprawuje się na ognisku jak i na palnikach wszelkiej maści, gotowałem w nim ,smażyłem piekłem, zawsze wszystko jest ok. długo trzyma temperaturę ,szybko się go czyści i długo by tu jeszcze pisać …..jest super ….wracałem po niego950km kiedy to po powrocie do domu podczas rozpakowywania auta okazało się że został na Słowackim kempingu
Manierka wraz z kubkiem holenderska; na jedno dwu dniowe wypady (piesze, rowerowe )jest ok. cena przyzwoita ,w cenie produktu mamy manierkę plus kubek którego przedstawiać nie trzeba same plusy tani solidny funkcjonalny
Menażka harcerska ; temat legenda dostałem ją kiedy zostałem Druhem

,od tamtej pory przeżyła zemną szmat czasu towarzyszyła mi wiernie choć wady swoje miała ( chwytak zwany dziwką zawsze się gubił ,menażka lubiła przypalać ,i patelnia kleszczyła użyta jako pokrywka ) nie oddam jej nigdy trzymam dla potomnych
Garnek ala kociołek; miał trafić do kosza Żonka mu ucho urwała …ach te Baby.. używam go przy dłuższych stacjonarnych wypadach, lub tam gdzie rozpalam ognisko na dłużej, taka tania namiastka kociołka
Palnik Kostka : mam 3 sztuki 1 nówka nie używany ani razu ,2 tak zwany mobilny demon ( mam go w aucie ,sakwach rowerowych lub podczas wypadów motocyklem) 3 to egzemplarz który jest że mną zawsze na wypadach w dzicz wszelako pojętą .Breżniewka w odpowiedzialnych rękach i przy odpowiednim traktowaniu jest jak dla mnie nr 1.Nie zawiodła mnie nigdy ,używana wszędzie w aucie w lesie na deszczu na słońcu w śniegu na minus 40 ( pamiętny wyjazd na zimowy podbój Skandynawskich fiordów) ,jeśli mam możliwość używam jej na Pb 98 ,na 95 też chodzi, ekstrakcyjna jest ok. rozpuszczalników nie polecam niszczą się uszczelki
Sztućce : widelec stalowy plus łyżka z nieśmiertelnika (pamiątka z MON )
Norze kuchenniaki ; nóż Gerlach mam go z 8 lat nie wiem jaka to stal ale świetnie trzyma ostrość. i dobrze się ostrzy,plus super znosi lata Wielką rekomendacją jest to że jak tylko leży gdzieś na widoku mojej Lubej to znika

mimo że ma swoje cytuje Lepsze norze . .Do warzyw i drobnych prac przy amu używam opinelka nr 9 z węglówki
Zestaw meal-kit od light my fire zakupiłem kilka dni temu a więcej rozpisałem się na jego temat w dziale nasze nowe zabaweczki
a tak wygląda całość
Ps. kociołko garnek i breżniewka już są domyte
tu kilka fotek z gotowania w terenie