Wypad został uknuty jako plan awaryjny w przypadku niepowodzenia wyjazdu na plaskowyż putorański. Ponieważ wizyta w Rosji była niemozliwa, w ciągu kilku dni przygotowałem sobie w głowie plan wyjazdu. Wstępna trasa mniej więcej od Narviku do Bodø, została niestety niepotrzebnie skrócona do wędrówki przebiegającej przez parki narodowe Abisko-Tarfala-Sarek-Padjelanta-Rago, przez co straciłem jakieś 120 km przygód. Ostatecznie przeszedłem jakieś 360-380 km w górskim i wysokogórskim terenie. Myślałem o zabraniu
ultralekkiego packraftu, ale odłożyłem taką opcję na przyszły rok.
Relację postaram się zamieścić za jakiś czas, podobnie jak większość zdjęć. Obecnie, żeby trochę podsycić apetyty i dotrzymać przynajmniej częściowo danego słowa, że do jutra będą zdjęcia, prezentuję kilka kadrów. Z góry przepraszam za beznadziejną jakość zdjęć, z następnego dłuższego wyjazdu foty będą w sporo lepszej jakości
Wyjazd jednoosobowy, styl Fast & Light (następnym razem już raczej UL:). Zamieszczam także
plik z listą sprzętu oraz zabranym jedzeniem. Za kilka dni powinna pojawić się wersja uaktualniona o komentarze powyjazdowe.
Galeria. Kilka przykładów:

Ostatnio zmieniony 03 sie 2010, 18:23 przez
Rzez, łącznie zmieniany 2 razy.