czy spał ktos albo śpi obecnie w hamaku ?
zamiast łózka ? podobno w ameryce południowej (ekwadorze, brazylii) takie rozwiązania są na porządku dziennym
chodzi mi o spanie na dłuższą mete, nie poobiednie drzemki
hamak zamiast łózka
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
W dziale ze sprzętem są ze 4 strony gadki o spaniu w hamaku.adamof00 pisze:czy spał ktos albo śpi obecnie w hamaku ?
zamiast łózka ? podobno w ameryce południowej (ekwadorze, brazylii) takie rozwiązania są na porządku dziennym
Zacznij może od poszukania tam.
Na wypadzie spałem parę dni pod rząd na hamaku i nie narzekam ogólnie wyspany byłem,jeśli chodzi o Amerykę Południową to tam to normalka ponieważ mają tak domy zbudowane że hamaki wieszać no i klimat jest cieplejszy więc mogą sobie na to pozwolić.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010, 15:07 przez Sdlcity, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzika Kuchnia http://www.youtube.com/channel/UCK48Eox ... Oyg/videos
Re: hamak zamiast łózka
przeczytalem, nie ma tam nic na temat dluzszego spaniaDoczu pisze:W dziale ze sprzętem są ze 4 strony gadki o spaniu w hamaku.adamof00 pisze:czy spał ktos albo śpi obecnie w hamaku ?
Zacznij może od poszukania tam.
- Stalker
- Tytuł użytkownika: Samotnik
Skoro jest to na porządku dziennym to chyba nie powinno szkodzić na dłuższą metę i wynaleźliby inny sposób na spanie zdala od robactwa, węży i innych pełzająco-kłujących paskud z dżungli gdyby szkodziło zdrowiu. Myślę, że pod wieloma względami jest to zdrowsze niż spanie na królewskich łożach jak to się teraz robi - zdecydowanie bardziej naturalne rozwiązanie.