Fredi pisze:najcieplejszy jest fleece, jedwab jes najwygodniejszy, najmniejszy po spakowaniu, bardzo przyjemny...a ceny to ok. 200zl, chyba ze sie sprowadza z wysp, wtedy wychodzi prawie połowe tego.
ja za swoja jedwabną wkladkę snugpaka płaciłem ok. 150 zlotych, może nie jest super tanio, ale to nie dwie stuwy. i jest poprawna czarna

nie orientowałem się ile by wyszło przy ściąganiu z zagranicy. co do reszty to się zgadza, miłe to to, małe i lekkie. zważyłem swoje cudo i mimo, że producent podaje 150 g, wyszło, że mi 129 g a bez pokrowca 117 g. nie jestem maniakiem F&L więc nie ma to dla mnie aż tak dużego znaczenia (głównie rozmiar się liczy, waga mneiej), ale dla kogoś może to stanowić olbrzymią różnicę.
Ile stopni do komfortu dodaje nie mam pojęcia, bo nie mierzyłem. Ale znacznie poprawia odczuwalne warunki. przy pierwszym tescie spałem bez wkadki i było chłodno, na tyle, ze budziłem się co jakiś czas. w połowie nocy zapakowałem w jedwab i spokojnie przespałem do rana.
nie wyobrażam sobie szyc wkladke z jedwabiu samemu

nawet gdyby to miało nie wiadomo jak koszty obniżyc. TO JEST SLISKIE, TO NIE CHCE WSPOŁPRACOWAĆ

ja sam nawet nie szyłem swojej pierwszej prześcieradłowej wkładki