hamak
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
wieje po nerach. dobre żeby se poleżeć ale na dłuższe spanie to się raczej nie nadaje - człowiek leży w niezbyt wygodnej pozycji, wygięty zamiast wyprostowany. Niby np. Indianie w amazonii na codzień śpią w hamakach, ale tamte są inne, szerokie i śpi się w poprzek

"słabi się narazić boją, ale życia nie uprości uleganie paranojom piłatowej poprawności"
						Hamak powinien być przynajmniej wyposażony w poprzeczkę ( zwykły siatkowy) inaczej śpimy zawinięci jak baleron  nic przyjemnego.
 nic przyjemnego.
Z dobrych hamaków polecam Hennesy - mam model Asym Deluxe i nigdy nie spałem w hamaku wygodniej Jak wspomniał chylon modele asymetryczne są najwygodniejsze.
 Jak wspomniał chylon modele asymetryczne są najwygodniejsze.
Hennesy jest dość drogi,( ale za to dobrze wyposażony). Warto przyczaić się na jakąś aukcję.

nic przyjemnego.
 nic przyjemnego.Z dobrych hamaków polecam Hennesy - mam model Asym Deluxe i nigdy nie spałem w hamaku wygodniej
 Jak wspomniał chylon modele asymetryczne są najwygodniejsze.
 Jak wspomniał chylon modele asymetryczne są najwygodniejsze.Hennesy jest dość drogi,( ale za to dobrze wyposażony). Warto przyczaić się na jakąś aukcję.
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Ha! Temat na czasie dla mnie! Właśnie zamówiłem TEN 
Wygląda na zbliżony w funkcjonalności i cenie do Hennesy'ego SzacH'a
Ale napewno nie będę w nim spał późną jesienią i zimą. udów nie ma. Ciepła wiosna, lub lato jak znalazł. Szczególnie że w komplecie mam tarpa, i hamak może służyć jako namiot jedynka.

Wygląda na zbliżony w funkcjonalności i cenie do Hennesy'ego SzacH'a
Ale napewno nie będę w nim spał późną jesienią i zimą. udów nie ma. Ciepła wiosna, lub lato jak znalazł. Szczególnie że w komplecie mam tarpa, i hamak może służyć jako namiot jedynka.
F..k it, I'll Do It Myself!
						- przeszczep
- Gadu Gadu: 9000624
- Tytuł użytkownika: zagorzały turysta
Ja mam i zawsze zabieram. Wyspać się na tym nie da (szczególnie latem robi z tyłka szachownicęserror pisze:Witam mam pytanie czy ktoś miał doczynienia z hamakiem firmy mil-tec?
HAMAK czy idzie sie na tym wyspać i czy to w ogóle zdaje egzamin
 . ). Ale nie ma nic lepszego jak zrobić sobie przerwę, rozpalić ognisko i się trochę pobujać.
 . ). Ale nie ma nic lepszego jak zrobić sobie przerwę, rozpalić ognisko i się trochę pobujać.  
hehe zaden wielbicielFredi pisze:
VWitek: kolejny wielbiciel niedzwiadka? to juz wiesz, gdzie jest watek jego "wyznawcow"....
 lubie cytowac znanych ludzi zwlaszcza jak mozna kogos sprowokowac do dyskusji
 lubie cytowac znanych ludzi zwlaszcza jak mozna kogos sprowokowac do dyskusji   
 a wracając do tematu to hamak nie jest rewelacyjny ale da sie przespac noc.
Ja w gdudniu spalem w nim przy 0 stopniach w spiworze i jakos dalem rade wytrzymac do rana
 ciezko jest sie w nim obrócic z boku na bok a zwlaszcza w spiworze
 ciezko jest sie w nim obrócic z boku na bok a zwlaszcza w spiworze 
- Michal N
- Gadu Gadu: 9361862
- Tytuł użytkownika: Metyl Podgrzybek
Mogę polecić ten hamak głównie do podróży.... pociągiem  . Tak nie pomyliliście się. Gdy w przedziałach miejsca brak a na korytarzu nie ma za dużego ścisku, wiąże się go do uchwytów okiennych, plecak pod hamak i heja. Ludzie swobodnie przechodzą a pomyślcie jakie są reakcje ludzi na dworcu, gdy widzą gościa w pociągu nie w pionie a w poziomie
 . Tak nie pomyliliście się. Gdy w przedziałach miejsca brak a na korytarzu nie ma za dużego ścisku, wiąże się go do uchwytów okiennych, plecak pod hamak i heja. Ludzie swobodnie przechodzą a pomyślcie jakie są reakcje ludzi na dworcu, gdy widzą gościa w pociągu nie w pionie a w poziomie 

. Tak nie pomyliliście się. Gdy w przedziałach miejsca brak a na korytarzu nie ma za dużego ścisku, wiąże się go do uchwytów okiennych, plecak pod hamak i heja. Ludzie swobodnie przechodzą a pomyślcie jakie są reakcje ludzi na dworcu, gdy widzą gościa w pociągu nie w pionie a w poziomie

- Michal N
- Gadu Gadu: 9361862
- Tytuł użytkownika: Metyl Podgrzybek
Odświeżę tylko dla tego, że otrzymałem niedawno fotkę od kumpla na której jest ten patent.
http://img6.imageshack.us/img6/46/f1010005y.jpg
Ta mina świadczy tylko o długiej podróży A w tle ludziki, śpiące na glebie - bezcenne.
  A w tle ludziki, śpiące na glebie - bezcenne.
Okna w PKP ciężko jest w ogóle otworzyć więc nie ma problemu.

http://img6.imageshack.us/img6/46/f1010005y.jpg
Ta mina świadczy tylko o długiej podróży
 A w tle ludziki, śpiące na glebie - bezcenne.
  A w tle ludziki, śpiące na glebie - bezcenne.Okna w PKP ciężko jest w ogóle otworzyć więc nie ma problemu.

- 

Wedrowycz89
Ja od momentu zakupienia hamaka nie mogę powiedzieć o spaniu w nim złego słowa. Trzeba tylko koniecznie włożyć do niego karimatę inaczej przewieje nam nery, przypiąć go sztywno i podwiesić wysoko bod bashą żeby nie wiało. Najlepiej jeśli hamak ma 2 warstwy między które można ową karimatę włożyć tak żeby się nie przemieszczała:)
Tutaj mój setup.

Tutaj mój setup.

Walisz sobie taki hamaczek i leżysz jak król
 Walisz sobie taki hamaczek i leżysz jak król