Into the wild
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Rojek
- Tytuł użytkownika: PISS
Polecam wszystkim ten film. Daje do myślenia. Film typowo dla nas, w większości z nas siedzi taki zew, pchający nas do przygód.Prawdziwa historia Christophera Hohnsona McCandlessa.
Piękny film
Piękny film
-
- Tytuł użytkownika: DD Hammocks
- Kontakt:
-
A ja miałem z http://www.mininova.org/ , poszło w dwie godziny 

- wojtekzerek
- Gadu Gadu: 4865584
Dobra mam soundtracki. Dre jużwojtekzerek pisze:Film genialny, muzyka zwala z nóg. Polecam też książkę, na podstawie której ów film powstał.

Track listing
All tracks by Eddie Vedder, except where noted:
1. "Setting Forth" – 1:37
2. "No Ceiling" – 1:34
3. "Far Behind" – 2:15
4. "Rise" – 2:36
5. "Long Nights" – 2:31
6. "Tuolumne" – 1:00
7. "Hard Sun" (Indio) – 5:22
8. "Society" (Jerry Hannan) – 3:56
9. "The Wolf" – 1:32
10. "End of the Road" – 3:19
11. "Guaranteed" – 7:22
* Track 11 features a hidden track of "Guaranteed" (Humming Vocal) after about two minutes of silence following the regular version of "Guaranteed"
[edit] iTunes bonus tracks
12. "No More" – 3:38
13. "Photographs" – 1:00
14. "Here's to the State" (Live at VH1 Storytellers) (Phil Ochs) – 5:52
15. "No More" (Live In Nijmegen) – 4:32
[edit] Chart positions
Alaska

- wojtekzerek
http://rapidshare.de/files/39097795/EDD ... n.rar.html
Prąciem
Co do Kanady, to też jest moje marzenie, ale bardziej pod kątem zwiedzania okolic Wielkich Jezior w kajaku, niż Alaski
Prąciem

Co do Kanady, to też jest moje marzenie, ale bardziej pod kątem zwiedzania okolic Wielkich Jezior w kajaku, niż Alaski

Carry less by knowing more.
- wojtekzerek
Wyrzucanie pieniędzy może być dla Ciebie bezsensowne, ale film ten nie traktuje o tym jak ułatwić sobie życie, ale o człowieku, który szukał swojego miejsca w świecie. Pieniądze były symbolem zła i łącznikiem ze znienawidzonym przez niego światem, od którego uciekał. Że będą mu potrzebne dowiedział się kiedy już "zszedł z chmur". Film nie jest raczej podręcznikiem survivalu (wręcz odwrotnie).
- Rojek
kwestia chwili...Fredi pisze:film jest fajny, ale pelen bezsensów.
np. po co gość wyrzucił wsyzstkie pieniądze, skoro za chwile były mu potrzebne?
No Pa, mogę powiedzieć tylko AMEN! Właśnie miałem to napisać. Uprzedziłeś mniePA pisze:Wyrzucanie pieniędzy może być dla Ciebie bezsensowne, ale film ten nie traktuje o tym jak ułatwić sobie życie, ale o człowieku, który szukał swojego miejsca w świecie. Pieniądze były symbolem zła i łącznikiem ze znienawidzonym przez niego światem, od którego uciekał. Że będą mu potrzebne dowiedział się kiedy już "zszedł z chmur". Film nie jest raczej podręcznikiem survivalu (wręcz odwrotnie).

Potrzebuję tylko wolności
- wojtekzerek
Sam McCandless jest interesującym człowiekiem, bo nie można go łatwo ocenić. Z jednej strony nieprzeciętnie inteligentny, z rozbudowanym poczuciem człowieczeństwa, a z drugiej nierozsądny i skazujący rodziców na cierpienie. Naprawdę polecam książkę, o wiele bardziej przybliża ona psychikę bohatera niż film.
Carry less by knowing more.
-
- Tytuł użytkownika: Fredne Zło..
Skoro pieniądze były takie złe, to czemu poszedł do pracy aby je zarabiać? mógł po prostu zerwać z cywilizacją.
Choć ja na jego miejscu po prostu wykorzystałbym pieniadze, które już posiadałem do tego by dotrzeć w te odludne rejony i zaopatrzeć się w niezbędny sprzęt , wtedy można faktycznie spalić pieniądze, odkreślając grubą linią "nowe życie".
Szkoda tylko, że ten film zostanie odebrany przez większość jako właśnie podrecznik przetrwania....a jak patrzyłem co on wyprawiał z tym upolowanym łosiem i ile tego mięsiwa bezsensu zmarnował....ech....ta dzisiejsza młodzież
Choć ja na jego miejscu po prostu wykorzystałbym pieniadze, które już posiadałem do tego by dotrzeć w te odludne rejony i zaopatrzeć się w niezbędny sprzęt , wtedy można faktycznie spalić pieniądze, odkreślając grubą linią "nowe życie".
Szkoda tylko, że ten film zostanie odebrany przez większość jako właśnie podrecznik przetrwania....a jak patrzyłem co on wyprawiał z tym upolowanym łosiem i ile tego mięsiwa bezsensu zmarnował....ech....ta dzisiejsza młodzież

"Nie sztuką jest umrzeć, znacznie trudniej jest żyć."
Bo najpierw mu odpaliło że kasa jest zła, a później pomyślał że alaska jest fajna i przyda sie kasa na broń itp.Skoro pieniądze były takie złe, to czemu poszedł do pracy aby je zarabiać? mógł po prostu zerwać z cywilizacją.
Są takie rzeczy na niebie i ziemi, o których się jezuitom nie śniło, mój panie.
-
- Tytuł użytkownika: DD Hammocks
- Kontakt:
Film widziałem już jakiś czas temu więc może źle pamiętam ale nie było to czasem tak, że on chciał się pozbyć wszystkiego co dostał od rodziców, wszystkiego czego nie zdobył sam. I potem dopiero rozpocząć życie całkowicie samodzielne?
W każdym razie tak jak już pisałem film powinien mieć roboczy tytuł " Oto sporo błędów, których powinniście się wystrzegać".
W każdym razie tak jak już pisałem film powinien mieć roboczy tytuł " Oto sporo błędów, których powinniście się wystrzegać".