Na wstępie muszę wspomnieć że nie znalazłem tematu na forum, który by dawał odpowiedzi na moje pytania, dlatego zakładam nowy temat - jeśli gdzieś zrobiłem przeoczenie w tematach, wskażcie proszę temat.
Głównym motywem rejestracji było zdobycie wiedzy. Tak ogólnie jak również szczególnie

Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej praktycznych rzeczy z taką wyprawą związane. Chodzi o szlak czerwony. Mam kilka takich podstawowych pytań, ale również mile widziane rozwinięte odpowiedzi. Chciałbym aby może to się zrobił taki mini-poradnik osób doświadczonych dla innych takich jak ja

1) Jakie odcinki dziennie pokonywać? (Na poleconej mi tu stronie http://www.czerwonyszlak....y_przejscia.htm jest rozpiska odcinków do przejścia. Czy jeśli jest mniej kilometrów na dwóch odcinkach to można przejść je w jeden dzień czy lepiej sobie darować - stopień trudności, odpoczynek przed cięższym dniem?)
2) Jak wygląda sprawa z noclegami? (Jakie macie o tym informacje, czy te pola namiotowe w sezonie wciąż funkcjonują, a może polecacie jakieś szczególne miejsca do noclegu?)
3) Jak wygląda sprawa zaopatrzenia? (Czy plecak 30-35l - wiem że mały ale na razie tylko takim dysponuje - byłby wystarczając? Zabrałbym najniezbędniejsze rzeczy i stąd pytanie o zaopatrzenie gdyż musiałbym żywność uzupełniać na bieżąco. Są przy miejscach noclegowych jakieś sklepy, miasteczka gdzie by można było się zaopatrzyć czy lepiej szybko dopisać do listy zakupów plecak 70 l?)
4) Jakie minimalne wyposażenie wy polecacie? (Co wam przydało się na tym szlaku lub jego odcinkach)
To chyba tyle. W razie jakichś pytań, dopisze je

Z góry dziękuję, pozdrawiam.
PS.: temat przeniosłem z działu "Imprezy, wyprawy oraz spacery" bo nie bardzo tam pasował, a na pewno lepiej pasuje tu niż tam