Bojówki,spodnie trekingow do lasu i do miasta... POLECAJCIE
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
No ogólnie lightweight DPM nie są spodniami na zimę z założenia miały to być lekkie spodnie na lato i bardzo dobrze się sprawdzają w tych warunkach ale jeżeli komuś strasznie zimno nie przeszkadza jak np. mi i Wojnie to spokojnie można w nich śmigać nawet przy -15 kto co lubi 

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal
Zimno nie dobre na kolana... 22 lata i taki reumatyzm w kolanach mnie łupie, że muszę się podpierać jak siadam :-/ Chyba trzeba było kończyć sezon motocyklowy przed 20 grudnia
A co do spodni na każdą okazję to nikt nie wspomniał o zielonych M65. Dobre do lasu, do miasta, do szkoły, do ślubu, do spania, jako kąpielówki...

A co do spodni na każdą okazję to nikt nie wspomniał o zielonych M65. Dobre do lasu, do miasta, do szkoły, do ślubu, do spania, jako kąpielówki...
Born to be wild
- Fred
- Gadu Gadu: 2055469
- Tytuł użytkownika: Bad to the bone ;)
Ja cały czas chodzę w bojówkach 'woodland' firmy miltec i do sklepu i do lasu i po górach - wszędzie od wczesnej wiosny po późną jesień
(oczywiście nie zapominając o 'kalesraczkach' w zależności od temperatury
) zimą natomiast zakładam galoty coś na wzór narciarskich, ale bez szelek i też mi ciepło, a i nie przemakają 

Odczuwanie temperatury zmienia się z wiekiem. Jak miałem -naście lat to w ogóle nie używałem kalesonów, pamiętam że przez cały okres chodzenia do szkoły średniej miałem coś takiego na sobie może kilka razy w największe mrozy. Teraz mam już troszkę więcej latek i noszę kalesony w sezonie zimowym dość regularnie. Podobnie z nakryciem głowy. Kiedyś potrafiłem prawie całą zimę przechodzić z gołym łbem, teraz często noszę czapkę (oczywiście lekką - typu patrolówki) już jesienią. Myślę że Wojna też kiedyś dojdzie do tegoFredi pisze:Wojna się o tym przekona dopiero za jakiś 10 lat
wtedy zacznie dbać o stawy, którym zimno "nie szkodzi"