Koszula taktyczna
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Fredi bredzisz! Przypominasz mi gościa, który twierdził, że na odległość potrafi rozróżniać różne gatunki piaskowców.
Dlatego napisałem, że nie potrzebuję opinii kogoś kto to widział (bo to jedynie powierzchownia opinia) a kogoś kto w tym chodził - doświadczenie.
I dlatego pytam Małego a nie Ciebie.
Szkoda, że nie mogę zignoraować twoich postów. Zrób coś z tym Fredi.
Dlatego napisałem, że nie potrzebuję opinii kogoś kto to widział (bo to jedynie powierzchownia opinia) a kogoś kto w tym chodził - doświadczenie.
I dlatego pytam Małego a nie Ciebie.
Szkoda, że nie mogę zignoraować twoich postów. Zrób coś z tym Fredi.
Od siebie moge dodac, ze Bundes jest ok....w 3 sezonach
latem za ciepla lekko(uzywam, bo mamy je w Zwiazku. Jak juz masz wolna reke, to polecam(niestety juz nie produkowane, ale dostepne) 5.11 -65%syntetyk, 35% bawelna. Osobiscie bardzo sobie chwale. Mam tez 100% bewelniane-poce sie w nich. Sa tez re ze sztucznego jedwabiu, juz wygladaja calkiem cywilnie, ale sa bardzo wygodne.

- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
pewnie nie będziesz się męczył tak szybko
no i oczywiście
+5 ptk dla respektu
+3 ptk dla siły
+4 ptk dla odwagi

+5 ptk dla respektu

+3 ptk dla siły

+4 ptk dla odwagi

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Żeby nie zakładać nowego tematu. Używał ktoś koszul 5.11 wykonanych z nylonu? Jeżeli tak to chciałbym się dowiedzieć jak jest z jej przewiewnością w porównaniu do tej całkowicie bawełnianej. Po prostu moja skóra nie lubi materiałów które mają w składzie pow. 30% procent poliestru i nie chcę kupować tej w składzie 65/35 PESCO.
Koszula taktyczna to podobny rodzaj nazwy jak spodnie bojówki. Które jak wiadomo jednego dnia w boju by nie wytrzymały. Przynajmniej wszyscy wiedzą o co chodzi.
Co do Helikona to mam trzy: czarny (pierwszy kupiony), szary (bałem się, że będzie stalowy a jest ciemno grafitowy, najfajniejszy z kolorów) i piaskowy (jeszcze w foli, czeka na lato). Kiedyś dokupię sobie jeszcze oliwkowy. Te koszula pozwoliły mi zrezygnować z noszenia "cywilnego" bluzy BDU.
Na lato przydały by się jeszcze koszule z materiału RS.
Co do kolorów to brakuje mi jeszcze granatu i CB, oraz wersji z krótkim rękawem, więc może kiedyś zafunduję sobie jakąś koszulę od 5.11.
Co do koszuli BW, to mam jedną zmodernizowaną na sposób taktyczny. Kieszeń napoleońska i wentylacja na plecach. Za dawnych czasów u nas w ZHR wiele osób przerabiało te koszula na mundury harcerskie.
Co do Helikona to mam trzy: czarny (pierwszy kupiony), szary (bałem się, że będzie stalowy a jest ciemno grafitowy, najfajniejszy z kolorów) i piaskowy (jeszcze w foli, czeka na lato). Kiedyś dokupię sobie jeszcze oliwkowy. Te koszula pozwoliły mi zrezygnować z noszenia "cywilnego" bluzy BDU.
Na lato przydały by się jeszcze koszule z materiału RS.
Co do kolorów to brakuje mi jeszcze granatu i CB, oraz wersji z krótkim rękawem, więc może kiedyś zafunduję sobie jakąś koszulę od 5.11.
Co do koszuli BW, to mam jedną zmodernizowaną na sposób taktyczny. Kieszeń napoleońska i wentylacja na plecach. Za dawnych czasów u nas w ZHR wiele osób przerabiało te koszula na mundury harcerskie.