To pierwsze moje poważniejsze szycie:) Także proszę brać to pod uwagę:)
Mówi to puszczanin, dla którego podobno klimat ma wielkie znaczenieGryf pisze:Też będę musiał w cosik takiego zainwestować ale mimo wszystko jak menacha uwalona na maxa to reklamówka spełnia zadanie w 100 %
Nie wiem, co ty tam nosisz w tej menażce, ale mi sie nigdy nie zdarzyło, aby materiałowy woreczek nie spełnił swego zadania.Gryf pisze:Ale nogawka potrafi przemakać z brudnej menachy dlatego stosuję reklamówkę.
To proste. Nie masz czasu na czyszczenie gara. Menażka jest ukopcona i uwalona przypaloną zupą. Czasami mokra więc wrzucam do dwóch reklamówek i problem mam z głowy.Fredi pisze:Przemakać? chyba nierozumiem. Tak się składa, że nie pakuję do pokrowca menachy z ręsztką niedojedzonej zupy...
Basenu nie ale nawet wilgotna ukopcona menażka w plecaku będzie przenosić wilgoć i zapach zwęglonych ścianek naczynia. Nawet jeśli przetrzemy o mokrą trawę to i tak nie doczyścimy zupełnie.Fredi pisze:a jeśli nawet dopiero co ją myłem, to bez przesady....bawełna wystarczy by tych parę kropel nie zrobiło basenu w plecaku....
Nie da się ukryć. Ale jakże praktyczne - patent wypróbowany przeze mnie od wieków. Rzeczywiście planuję zastąpić reklamówkę workiem z grubej impregnowanej od wewnątrz skóry.Fredi pisze:reklamówki, za to - beznadziejnie wyglądają,
Nie zdarza mi się. Wymieniam bo się brudzą. Wszystko jest do bani oprócz pasty do zębów.Fredi pisze:przedzierają się i szeleszczą....są po prostu do bani.
Ano właśnie, celne pytanie.Dąb pisze:Nie wiem, co ty tam nosisz w tej menażce,
Nigdy.Dąb pisze:ale mi sie nigdy nie zdarzyło, aby materiałowy woreczek nie spełnił swego zadania.