hycek pisze:W przypadku przemoczenia zawsze możesz się wysuszyć w tym sklepie w którym będziesz uzupełniał wodę i jedzenie.

Dzięki za radę, jednak nie skorzystałem.
[ Dodano: 2021-03-29, 16:21 ]
Niesamowite, ale minęło prawie 3 lata od ostatnich postów w tym temacie
Tak mniej więcej prezentuje się mój ekwipunek na najbliższy szlak na który być może

się wybiorę. Jednak to nie na 2-4dni jak sugeruje temat, tylko więcej.
W plecaku:
Plecak Berghaus Fast Hike 32l - 610g
Worek budowlany w plecaku - 90g
Namiot MSR Hubba NX - 1155g
Śpiwór stara wersja Cumulus X-lite 200 - 425g
Karimata Robens Zigzag + worek - 335g
Card Lite Victorinox - 26g
Latarka Petzl + RGB - 88g
Sport LMF tytanowy - 19g
Menażka 1l - 111g
Kartusz półpełny z gazem - 150g
Palnik BRS 3000 - 25g
Filtr Saywer Mini - 50g
Zapalniczka Bic Mini - 9g
Kompas Silva Field 9 - 36g
Skarpety Bridgedale Trekker 2szt. - 136g
Majtki no name - 70g
Kurtka Marmot Precip - 290g
Czapka merino - 25g
Rękawiczki merino - 48g
Koszulka Icebreaker merino - 120g
Wkładki do butów Meindl Air Active Soft - 67g
Komin Bushcraftowy - 33g
Apteczko-kosmetyczka: kilka plastrów i gazy, złamane lusterko, mały bandaż, szminka do ust, rozpałka, zapałki, szczoteczka i pasta do zębów, płyn do twarzy. - 116g
Chusteczki 3szt. - 60g
Chusteczki nawilżane - 43g
Razem: 4137g
Nie wliczam w to elektroniki, która cały czas będzie w moich kieszeniach: telefon, powerbank i kabel, baterie aparatu 3szt. - 612g + lustrzanka.
Na sobie mam: Kije Trekkingowe Black Diamond Trail, Skarpety Bridgedale Trekker, Buty (pytajnik), Spodnie odpinane dare 2b, Majtki no name, Koszulka Icebreaker merino, Polar Marmot Warmlight Jacket, Czapka z daszkiem
To rozbudowana wersja, ponieważ jak da się zauważyć biorę łącznie 3 pary skarpet, koszulkę i majtki na zmianę oraz filtr do wody. Przemyślę i być może zrezygnuję jeszcze z niektórych rzeczy. Czas pokaże. Myślę też, żeby w porach i miejscach gdzie insekty nie są dokuczliwe a wędrówka nie będzie dłuższa niż 3-4dni zabrać tarpa, wtedy 0,8kg z wagi. Ot, takie przemyślenia.
Zapraszam do dyskusji i aktualizacji swoich list, jeśli coś się zmieniło.