Śląsko-Dąbrowskie spotkania w lesie
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- taternik1971
- Tytuł użytkownika: taternik
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Nie znam dokładnej lokalizacji 'wyspy skarbów' ale obstawiam że chodzi o to http://obszary.natura2000.org.pl/index. ... zar&id=491
Możecie jeszcze zerknąć tu http://geoserwis.gdos.gov.pl/mapy/
Na mój gust, nie ma tam żadnego rezerwatu, nie ma młodnika, nie ma ostoi zwierząt (ale to do sprawdzenia u leśników) - dla tego tez nie widzę podstawy do zakazu wstępu. To że jakiś pan powiedział innemu, a ten jeszcze komuś, to nic jeszcze nie oznacza, zawsze w takim przypadku pytajcie o podstawę prawną.
Możecie jeszcze zerknąć tu http://geoserwis.gdos.gov.pl/mapy/
Na mój gust, nie ma tam żadnego rezerwatu, nie ma młodnika, nie ma ostoi zwierząt (ale to do sprawdzenia u leśników) - dla tego tez nie widzę podstawy do zakazu wstępu. To że jakiś pan powiedział innemu, a ten jeszcze komuś, to nic jeszcze nie oznacza, zawsze w takim przypadku pytajcie o podstawę prawną.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
Wędkarze niekoniecznie są wiarygodnym źródłem informacji.
Było nie było - w tym sezonie wyspa jest mocno popularna i przewijały się przez nią różne grupy. Niektóre z nich wyrządziły pewne szkody na samej miejscówie gdzie bytujemy. Napięta w pałąk brzoza, spalone kłody do siedzenia, czy odarta kora z brzozy na miejscówie i próba ścięcia jednej z osik. Smutno trochę, że nam się oberwało, ale cóż... tak czasem bywa. Ślusarz zawinił, a kowala powiesili
Nie ma co rozdrapywać.
Wypadzik był fajny, pogoda dopisała bardzo, towarzystwo jeszcze bardziej. Dla takich chwil warto czasem zabulić mandat
Zdjęcia dopiero teraz miałem okazję obejrzeć
Dzięx Kasia
Nie wiedziałem że mam tyle zdjęć z Nitką, a nowy stojak na jednym ze zdjęć wygląda jak ambona myśliwska 
Było nie było - w tym sezonie wyspa jest mocno popularna i przewijały się przez nią różne grupy. Niektóre z nich wyrządziły pewne szkody na samej miejscówie gdzie bytujemy. Napięta w pałąk brzoza, spalone kłody do siedzenia, czy odarta kora z brzozy na miejscówie i próba ścięcia jednej z osik. Smutno trochę, że nam się oberwało, ale cóż... tak czasem bywa. Ślusarz zawinił, a kowala powiesili

Wypadzik był fajny, pogoda dopisała bardzo, towarzystwo jeszcze bardziej. Dla takich chwil warto czasem zabulić mandat

Zdjęcia dopiero teraz miałem okazję obejrzeć

- GawroN
- Gadu Gadu: 1519631
- Tytuł użytkownika: Szczupły blondyn
Wraz z Pasikonikiem wybieramy się w najbliższą sobotę na Pustynię Błędowską i potem będziemy gdzieś spać w krzaczorach.
Transport tam: 7:40 PKP z Katowic do miejscowości Jaroszowiec Olkuski. Stamtąd mamy ok. 6 km na Pustynię. Pochodzimy, pooglądamy i poszukamy miejscówki na nocleg.
Transport powrotny: nie wiemy, PKP jedzie dopiero ok.16:59 - więc albo będzie więcej dreptania albo PKS.
Jak ktoś chętny to pisać. Ja nie gryzę a jaki jest Pasikonik to każdy wie
Wraz z Pasikonikiem wybieramy się w najbliższą sobotę na Pustynię Błędowską i potem będziemy gdzieś spać w krzaczorach.
Transport tam: 7:40 PKP z Katowic do miejscowości Jaroszowiec Olkuski. Stamtąd mamy ok. 6 km na Pustynię. Pochodzimy, pooglądamy i poszukamy miejscówki na nocleg.
Transport powrotny: nie wiemy, PKP jedzie dopiero ok.16:59 - więc albo będzie więcej dreptania albo PKS.
Jak ktoś chętny to pisać. Ja nie gryzę a jaki jest Pasikonik to każdy wie

Całe życie z wariatami
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
- SmileOn
- Tytuł użytkownika: the violinist
Wczesne popołudnie też jest git, pytanie czy masz na myśli jakieś konkretne miejsce na posiadówkę czy Ci obojętne (bo jak Ci obojętne i noga by Ci pozwoliła to mogli byśmy się na Bukowno na piaskownie przejść, ze Szczakowej nie jest daleko ale to od Ciebie uzależniam). A może masz jeszcze jakąś fajną miejscówe do pokazania.
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
SmileOn - hmmm... połaziłbym ale dzisiejszej nocy zmieniamy czas na zimowy i o 16:00 raczej będzie już ciemnawo, więc jeśli na 14:30 dojadę na Szczakową (wariant optymalny), to nie duzo będzie tajmu do jakiegoś marszu. Może więc coś w okolicy PKP Szczakowa ? Ostatnio kilka ciekawych miejscówek tam wyhaczyłem będąc na grzybach. Poza tym przy Kanale Szczakowskim jedną miejscówę mam do obadania. Wiem że chciałbyś gdzieś dalej i dłużej, ale chyba ja tm razem na tyle rady nie dam. Czasowo i kondycyjnie. Może więc spotkamy się pod dworcem w Szczakowej i na miejscu ustalimy gdzie idziemy ? Może nawet jakiś spontan wyjdzie z tego ? 

..Wspomnieć być może można, a może nawet należy, że oczywiście śląska ekipa nie zapadła w sen zimowy.
Na naszym ostatnim spotkaniu było mutli kulti, bo choć to Zagranica nas gościła (jak co roku 11-go 11-go, taka nasza lokalna tradycja), to tłumnie przybyliśmy z zakątków różnych. Spotkanie wielu kultur, światów i poglądów - Łodzianie i Łodzianki, Ślązaki, Ślązaczki, Napływowi, Napływowe, Zagłębiacy - my, Polacy
.
Niepodległościowo pojedliśmy, popiliśmy, wymienialiśmy uwagi, poglądy i argumenty, snuliśmy życiowe opowieści, słuchaliśmy mądrzejszych, chyba że akurat sami byliśmy "ci najbardziej", ogółem - działo się. Wędziło się (nawet Luśka podwędziła karkówkę ale ciiii). Piekło się. Żarło się. Wszystko w atmosferze mokrego drewna, mżawki, starych znajomości i nowych miłości
Cóż więcej pisać... Dzięki wszystkim za spotkanie! 
Na naszym ostatnim spotkaniu było mutli kulti, bo choć to Zagranica nas gościła (jak co roku 11-go 11-go, taka nasza lokalna tradycja), to tłumnie przybyliśmy z zakątków różnych. Spotkanie wielu kultur, światów i poglądów - Łodzianie i Łodzianki, Ślązaki, Ślązaczki, Napływowi, Napływowe, Zagłębiacy - my, Polacy

Niepodległościowo pojedliśmy, popiliśmy, wymienialiśmy uwagi, poglądy i argumenty, snuliśmy życiowe opowieści, słuchaliśmy mądrzejszych, chyba że akurat sami byliśmy "ci najbardziej", ogółem - działo się. Wędziło się (nawet Luśka podwędziła karkówkę ale ciiii). Piekło się. Żarło się. Wszystko w atmosferze mokrego drewna, mżawki, starych znajomości i nowych miłości

- GawroN
- Gadu Gadu: 1519631
- Tytuł użytkownika: Szczupły blondyn
- Brawo My 
Wybieram się jutro z Pasikonikiem na bunkier w Mikołowie. Posiedzimy, popilnujemy ognia i tak do rana.
Jak ktoś ma ochotę to wbijajcie - jak ktoś nie wie gdzie i jak to PW lub tel.

Wybieram się jutro z Pasikonikiem na bunkier w Mikołowie. Posiedzimy, popilnujemy ognia i tak do rana.
Jak ktoś ma ochotę to wbijajcie - jak ktoś nie wie gdzie i jak to PW lub tel.
Całe życie z wariatami