Coś co zajmuje mało miejsca, i jest lekkie. Koniecznie stalowa, ale cienka!
Nie chcę aluminium ani tytanu bo się cholernie na tym przypala żarcie. Ktoś, coś???
Są jakieś patelnie ale po 400 gram. Trochę dużo

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
zaskakujesz mnie. Warunki brzegowe jasno określiłeś.....kamykus pisze:Zirkau. nie prościej. Mam ten zesstaw z helikona, i pincet innych. Pieczenie na tych pokrywkach to nieporozumienie. Zbyt małe, zbyt płytkie.
patelnia/pokrywka z menażki helikona ma 15,5 cm średnicy, jest stalowa, lekka i jest cienka. A może Cię interesuje rondel, skoro ta patelnia jest za płytka? Musisz na nowo określić warunki brzegowe. Typowa patelnia nie powinna być lekka. Aha, wymiary patelni podajemy po średnicy zewnętrznej ( a nie dna).lekką patelnię ok15cm średnicy wystarczy. Coś co zajmuje mało miejsca, i jest lekkie. Koniecznie stalowa, ale cienka!
kamykus pisze:Bubel już wrzucał, niestety nie pojadę do Ikea 120km po patelnię za 30zł
No chyba coś ci się pomyliło. O ile w tytanowym naczyniu można nawet śnieg przypalić to aluminium z racji swej super przewodności przypalaniu zapobiega. No chyba, że dno cienkie niczym kartka papieru to wtedy tak, tylko że podobnej grubości stal będzie sprawiała jeszcze większe problemy, że o tytanie nie wspomnę. A że aluminium lekkie to z grubością można zaszaleć.kamykus pisze:Nie chcę aluminium ani tytanu bo się cholernie na tym przypala żarcie.