ostatni z chłopakami na przełęczy mieliśmy kilka sposobów pichcenia nad ogniem poniżej:
kratka grilla,kociołek,pieniek z dziurą oraz kawałek blachy
w efekcie przez 4 dni jedliśmy i piliśmy przyrządzone na ogniu
żeberka w kapuście i bigos z kociołka,pieczone kapelusze na pniu w rondlu z hakami,kiełbaski z grilla,steki z blachy oraz grzańce na miodzie z pieńka
Taki bushcrafcik
dobre żarcie z ogniska
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- hycek
- Posty: 348
- Rejestracja: 04 mar 2016, 14:20
- Lokalizacja: Śląsk
- Gadu Gadu: 3364770
- Tytuł użytkownika: hycek
- Płeć:
dobre żarcie z ogniska
Ostatnio zmieniony 06 gru 2016, 21:52 przez hycek, łącznie zmieniany 1 raz.
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
- hycek
- Posty: 348
- Rejestracja: 04 mar 2016, 14:20
- Lokalizacja: Śląsk
- Gadu Gadu: 3364770
- Tytuł użytkownika: hycek
- Płeć:
Dokładnie, nie trzeba też pieńka szukać można drutem obwiązać kilka szczap.Zirkau pisze:Ognisko ni musi być duże, nie musi być nawet ogniska.
wazne że od dołu dochodiz powietrze i pieniek ma otwór. Zobacz świeca szwedzka jak działa
Jak już Zirkau wspomniał takie ognisko to kuchnia skandynawska.
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''