www.reconnet.pl Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kapusta po azjatycku
Autor Wiadomość
Tomas 


Wiek: 32
Dołączył: 27 Mar 2014
Posty: 19
Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2016-04-05, 14:46   Kapusta po azjatycku

"Adam Mickiewicz pisał:

„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno
Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;
Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,
Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.”


Prawdziwy bigos robi się kilka dni, wobec czego proponuję szybszą wersję terenową. Wprawdzie mówimy o kapuście po azjatycku, ale w zależności od fantazji gotującego, równie dobrze może powstać potrawa, którą określimy jako młoda kapusta z mięsem.

Składniki (na 4 głodne osoby):
Średniej wielkości główka kapusty
Pół kilo mięsa (łopatka, karczek… jak szynka to warto dodać też boczku)
Przyprawy: kurkuma, chili, papryka, czosnek, pieprz, zioła prowansalskie, sól
Ciemne piwo [...]"

Tym razem coś na temat leśnego gotowania przygotował Wam Artur Kordian, znany na forum jako Dźwiedź. Kapusta po azjatycku, bo o tym mowa, w wykonaniu Artura to istny majstersztyk kuchni :) Polecam każdemu kto nie miał okazji próbować. Jak przyrządzić potrawę, znajdziecie na naszej stronie pod adresem: https://www.lesne-rzemios...a-po-azjatycku/
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 700
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-04-07, 21:00   

A poniżej wersja mniej bushcraftowa za to bardzo hardkorowa wyszła icon_twisted

_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9