Wpadłem dzisiaj do empiku i zacząłem wertowanie książki. Wiele kolorowych ilustracji, przedstawiających m.in. różnorakie sposoby składowania i suszenia drewna, tych w postaci polan oraz żerdek. Na zdjęciach widziałem też różne rodzaje siekier, toporów i innego rodzaju sprzętu.
Nie opanowałem technik szybkiego czytania, więc zbyt wiele nie mogłem uchwycić ze względu na ograniczony czas. Są tam informacje dotyczące rodzajów drewna i zależnych od tego sposobów suszenia. Myślę, że - biorąc pod uwagę stosunkowo niewielką cenę – warto nabyć tę książkę.
Nie zamówiłem jej przez Internet, lecz ze stratą dla siebie kupiłem bezpośrednio w salonie. Kupiłem, zapakowałem w kopertę i wysłałem do eksperta z kilkudziesięcioletnim stażem, tzn. do swego ojca, który od prawie dwóch dekad jest na emeryturze, a jego wielką pasją jest dbanie o własny, zasadzony przez niego, 7 –mio hektarowy las i życie zgodne z tytułem książki: PORĄB I SPAL.
Za kilka miesięcy spotkam się z nim osobiście, więc dopiero wówczas posłucham jego osobistej recenzji.