buty na lato
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
buty na lato
Witam
Szukam nie drogich butów na wiosnę/lato.Spodobały mi się http://armyworld.pl/product-pol-4708-Bu ... tunek.html
Używał ich ktoś z was ? wiadomo coś na ich temat ?
Szukam nie drogich butów na wiosnę/lato.Spodobały mi się http://armyworld.pl/product-pol-4708-Bu ... tunek.html
Używał ich ktoś z was ? wiadomo coś na ich temat ?
- Dźwiedź
- Tytuł użytkownika: brat cebka
Jak to ma być faktycznie na wiosna-lato to odpuść te buty - chyba że planujesz jakieś ostre biegi po bagnach z osprzętem comando, ale za tę cene można znaleźć wiele lepszych odpowiedników.
Żeby coś Ci doradzić to najpierw napisz parę słów w jakich warunkach planujesz je eksploatować, i w jakim terenie. Bo moim skromnym zdaniem to nie ma uniwersalnych butów.
Żeby coś Ci doradzić to najpierw napisz parę słów w jakich warunkach planujesz je eksploatować, i w jakim terenie. Bo moim skromnym zdaniem to nie ma uniwersalnych butów.

BUK, HUMOR i DZICZYZNA
- Parthagas
- Tytuł użytkownika: kumpel staffików
Wiosną, latem i jesienią chodzę w Salomonach (bez membran) do biegów terenowych lub trampkach Solognaca za 80zł. Obecnie testuję skórzane Palladium, w przecenie 190zł.
"Mężczyzna musi mieć nałogi, najlepiej wyszukane, w przeciwnym wypadku nie ma się z czego wyzwalać."
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
http://prymitywnetechnikiprzetrwania.blogspot.com/
Desert - pustynne - dobrze że się sprawdzają. Sam się zastanawiałem nad takimi.
Skarpety, używasz bawełniane czy jakie?
Ja mam zawsze ciepłe ręce i stopy. Mało co marznę, więc wystarczają mi takie buty także na zimę. No chyba, że idę na nocną posiadówę - nie ma bata wówczas dobry "RELAKS" jest wskazany
Skarpety, używasz bawełniane czy jakie?
Ja mam zawsze ciepłe ręce i stopy. Mało co marznę, więc wystarczają mi takie buty także na zimę. No chyba, że idę na nocną posiadówę - nie ma bata wówczas dobry "RELAKS" jest wskazany

- Dźwiedź
Skarpety jakie bądź ale raczej nie sztuczne tworzywa.
Co do butów to byłem święcie przekonany że nie dłużej niż rok jak ten zamek się kompletnie rozp..., tymczasem trzyma jak należy. Parę razy już w nich brodziłem po potokach - szybko wysychają.
Trochę tylko dostały w kość gdy poszwędałem się w nich po skałkach - jednak to buty pustynne a nie górskie. :->
Nie wiem czy z grubszą skarpetą by się sprawdziły zimą - jakoś nie wpadłem na pomysł by sprawdzić.
Przy okazji :
Pany, czy ktoś miał do czynienia z tymi butami :
Cena 279 i się zastanawiam czy się nie szarpnąć. Po tych pustynnych bardzo mi się spodobało to rozwiązanie z bocznym zamkiem.
Co do butów to byłem święcie przekonany że nie dłużej niż rok jak ten zamek się kompletnie rozp..., tymczasem trzyma jak należy. Parę razy już w nich brodziłem po potokach - szybko wysychają.
Trochę tylko dostały w kość gdy poszwędałem się w nich po skałkach - jednak to buty pustynne a nie górskie. :->
Nie wiem czy z grubszą skarpetą by się sprawdziły zimą - jakoś nie wpadłem na pomysł by sprawdzić.
Przy okazji :
Pany, czy ktoś miał do czynienia z tymi butami :

Cena 279 i się zastanawiam czy się nie szarpnąć. Po tych pustynnych bardzo mi się spodobało to rozwiązanie z bocznym zamkiem.
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
wygląda trochę jak reklama. Bo nazwy nie podałeś a jedyne co widoczne to logo i nazwa sklepu. Zresztą sklepu który wprowadza w blad opisami często. Mnie nie nabrali ale pewnie nie raz sie udało.Dźwiedź pisze:Pany, czy ktoś miał do czynienia z tymi butami :
czarne na lato to zły pomysł.kermitttt pisze:Z ciekawości, dlaczego nie czarne?!
- Dźwiedź
birken1, - oj tam czepiasz się - nie jestem od obróbki graficznej fotek a jak korzystasz z ze zdjęć z jakiejś strony to chyba obowiązkiem jest podać źródło - jak Ci tak zależy na producencie i nazwie to proszę :
Buty Taktyczne z Zamkiem YKK - A-TACS FG Producent: Teesar INC
Co do samego sklepu, to na army word te same ciuchy można dostać taniej, ale nie mają w ofercie tych butów, które mnie interesują.
Buty Taktyczne z Zamkiem YKK - A-TACS FG Producent: Teesar INC
Co do samego sklepu, to na army word te same ciuchy można dostać taniej, ale nie mają w ofercie tych butów, które mnie interesują.
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
Chyba już 5 sezon chodzę w Bellevilach pustynnych
http://aic.lt/batai-belleville-590-usmc ... d_729.html
o takich i baaardzo sobie chwalę. Polecam
http://aic.lt/batai-belleville-590-usmc ... d_729.html
o takich i baaardzo sobie chwalę. Polecam
Moim zdaniem dokonałeś trafnego wyboru....
Gdybym nie kupił http://armyworld.pl/product-pol-4745-Bu ... Nowe-.html pewnie kupił bym te które wybrałeś...
Wcześniej miałem super przewiewne trampki, niestety Mil-teca co oczywiście skończyć musiało się tragicznie i po roku padły.
Buty na pewno będą wygodne, jak by nie było Haix... Nie polecę pustynnych bo jak sama nazwa wskazuje w Polsce pożytek z nich marny. Za to błotka zawsze trochę się trafi... Buty w przeciwieństwie do zamszowych bardzo łatwe do czyszczenia. Po utopieniu szybko schną...
Sukcesów się nie spodziewaj, w wysokich skórzanych butach zawsze będzie trochę przy ciepło... Jednak "pancerność" i usztywniona kostka zwłaszcza w lesie również mają znaczenie.
Gdybym nie kupił http://armyworld.pl/product-pol-4745-Bu ... Nowe-.html pewnie kupił bym te które wybrałeś...
Wcześniej miałem super przewiewne trampki, niestety Mil-teca co oczywiście skończyć musiało się tragicznie i po roku padły.
Buty na pewno będą wygodne, jak by nie było Haix... Nie polecę pustynnych bo jak sama nazwa wskazuje w Polsce pożytek z nich marny. Za to błotka zawsze trochę się trafi... Buty w przeciwieństwie do zamszowych bardzo łatwe do czyszczenia. Po utopieniu szybko schną...
Sukcesów się nie spodziewaj, w wysokich skórzanych butach zawsze będzie trochę przy ciepło... Jednak "pancerność" i usztywniona kostka zwłaszcza w lesie również mają znaczenie.
- Dźwiedź
lukasz_sp, - piszesz do mnie czy do Valdi-ego ?
Bo co do tych moich "Micam Desert" to będzie to ich czwarty i chyba ostatni sezon, miałem je na zlocie u MIKI-ego i już dało się zauważyć że "Chyba buty ci sie kończą" - cóż pustynne używane po górkach i na spływach to i tak dobrze że tyle wytrzymały - zwłaszcza że za 99 zł.
Co sie tyczy butków Valdi-ego - to jeżeli zapłacił faktycznie 152 EURO i już mu służą 5 lat - to po prostym przeliczeniu 100 zł na 4 lata a 600 zł na ..... znaczy pogadamy za 19 lat

Bo co do tych moich "Micam Desert" to będzie to ich czwarty i chyba ostatni sezon, miałem je na zlocie u MIKI-ego i już dało się zauważyć że "Chyba buty ci sie kończą" - cóż pustynne używane po górkach i na spływach to i tak dobrze że tyle wytrzymały - zwłaszcza że za 99 zł.
Co sie tyczy butków Valdi-ego - to jeżeli zapłacił faktycznie 152 EURO i już mu służą 5 lat - to po prostym przeliczeniu 100 zł na 4 lata a 600 zł na ..... znaczy pogadamy za 19 lat

BUK, HUMOR i DZICZYZNA
Dźwiedź, Ekspertem nie jestem, poprostu wolę zapłacić raz i mieć z głowy. Chociaż jakoś miałem pustynniaki od Mil-Teka i o dziwo pieknie zdawały egzamin, jedynie były zbyt szerokie na moją stopę.
Od lat jestem zwolennikiem Belleville i Bates. Teraz pewnie mykne se na Lowe, są już u nas dostępne. Ja nie kupuje butów przez internet, mam pecha i zawsze coś mi nie gra z nimi. Wole iść do sklepu i zobaczyć, jak moja noga czuje konkretnie tego buta
Od lat jestem zwolennikiem Belleville i Bates. Teraz pewnie mykne se na Lowe, są już u nas dostępne. Ja nie kupuje butów przez internet, mam pecha i zawsze coś mi nie gra z nimi. Wole iść do sklepu i zobaczyć, jak moja noga czuje konkretnie tego buta

- Dźwiedź
Parę postów wyżej wrzuciłem buty jakie używam na lato : Pustynne Micam Desert
No i buty się skończyły a służyły mi wiernie pięć lat.
PYTANIE : CZY KTOŚ WIE GDZIE TAKIE MOŻNA KUPIĆ?
Przegrzebałem czeluści internetu i trafiałem tylko na : 'brak asortymentu', bądź 'archiwum'
Parę postów wyżej wrzuciłem buty jakie używam na lato : Pustynne Micam Desert
No i buty się skończyły a służyły mi wiernie pięć lat.
PYTANIE : CZY KTOŚ WIE GDZIE TAKIE MOŻNA KUPIĆ?
Przegrzebałem czeluści internetu i trafiałem tylko na : 'brak asortymentu', bądź 'archiwum'
BUK, HUMOR i DZICZYZNA