Mammut Rostfrei
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
Taką teorię mozna by rozpatrzyć, gdyby logo było identyczne. Ale nie jest. Róznic jest więcej niż tylko brak kółka.Fredi pisze:A może dla szwajcarskiego Mammuta, jakiś mały wytwórca robi gadżety i tak też firmuje....w dzisiejszych skomplikowanych czasach....któż to wie....
Napisałem maila do PL dystrybutora z prośba o informacje. Dam znać jak otrzymam odpowiedź.
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
"Są to dwie odrębne firmy, które produkują inny asortyment, ale akurat pod tą samą marką"
Okazuje się zatem że nie sa to żadne podróby jak pisałem, wiec obaj z Fredim mieliście rację po połowie
Marka jest wspólna, ale firmy odrębne. Wychodzi więc na to że te różnice w logo są zamierzone.
"Są to dwie odrębne firmy, które produkują inny asortyment, ale akurat pod tą samą marką"
Okazuje się zatem że nie sa to żadne podróby jak pisałem, wiec obaj z Fredim mieliście rację po połowie

Marka jest wspólna, ale firmy odrębne. Wychodzi więc na to że te różnice w logo są zamierzone.
- Fredi
- Tytuł użytkownika: Fredne Zło..
Wojna....z tego co ja zrozumiałem to nie zbieg okoliczności z nazwą, tylko celowe działanie - wspólna marka!
To tak jakby każdy z forum otworzył jakąś działalność ale wszyscy byśmy swoje produkty oznaczali np. Reconnet (z logiem włóczykija).
I gdyby każdy z nas produkował noże...to teoretycznie musiałaby istnieć jakaś komórka sprawdzająca jakość produktów, aby wszystkie trzymały się norm....bo inaczej jeden z wytwórców mógłby zepsuć nam markę
To tak jakby każdy z forum otworzył jakąś działalność ale wszyscy byśmy swoje produkty oznaczali np. Reconnet (z logiem włóczykija).
I gdyby każdy z nas produkował noże...to teoretycznie musiałaby istnieć jakaś komórka sprawdzająca jakość produktów, aby wszystkie trzymały się norm....bo inaczej jeden z wytwórców mógłby zepsuć nam markę

"Nie sztuką jest umrzeć, znacznie trudniej jest żyć."