Zachęcony zachwalającymi komentarzami na różnych forach, skusiłem się na 1l. Termos z Juli. 28zł Zarąbisty patent z przyciskami do otwierania.
Termos wystawiony na 22h (wlany wrzątek) w temp +8 stopni ma wodę +45 stopni. Jak na termos w takiej śmiesznej cenie to jestem bardzo zadowolony
"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
Witam !
Taki nożyk sobie sprawiłem i pochewkę mu uszyłem , bo orginałek szpetny jest okrutnie , zegareczek jakiś czas temu , solidny- dobrze chodzi :->
Ja w sumie nawet z płytkowego Metora za 30 zl byłem zadowolony - wskazywał mi dokładnie i był "szybszy" niż profesjonalna Camenga. Ale potrzebowałem takiego z lusterm, by nie tylko namiary, ale szło się ogolić . Zamówiłem w Decathlonie, z przesyłką 89 zł.
Kuba ja mam kompas płytkowy z Juli, chyba 20zł dałem, pokazuje dokładnie bo to najważniejsze, ale też wytrzymały skurczybyk jest. Kiedyś miałem jakieś dziadostwo za 25zł kupione w sklepie harcerskim, szkoda gadać, ten z Juli jest całkiem niezły. Pewnie to nie Silva za 150zł ale na naszą "turystykę" to spokojnie daje radę.
A za zaoszczędzone pieniądze, kup żonie coś ładnego
Kolejne zakupy u Marshalla , z tego miejsca kolejny raz polecam sklep Bushcraft
Baterie AA i AAA, trochę paracordu i mora companion przeznaczona na prezent.
Tutaj latarka czołowa PETZL, od Gawrona
A tutaj coś do nauki na dłuższe wieczory, czyli porządna książka:
[ Dodano: 2014-11-19, 21:07 ]
Ja mam busolę meteor, tyle że ciężka, bo metalowa, ale jest bardzo dobra.
Fajnie przylega, jadąc rowerem wreszcie nic mi nie podwiewa pod rękaw (w porównaniu ze zwykłym polarem), termicznie nie kłamali - jest to zamiennik polaru 250g, jednak po złożeniu objętość dużo mniejsza. Miła w dotyku.
Myślałem że w streczyku, z moim brzuszyskiem będzie nie cacy, ale tragedii nie ma. W końcu czarne wyszczupla
Link do strony producenta: http://attiq.net/bluza-baltoro-tecnostretch.html
Ps.
kamykus pisze:A za zaoszczędzone pieniądze, kup żonie coś ładnego
Camrock TA30
Już jeden aparat przez dziadowski statyw roztrzaskałem, i kiedy znajomy mający firmę reklamową, polecił statyw CAMROCK TA30 znając jego cenę, to go wyśmiałem, ostatecznie dostałem na próbę i niedługo potem kupiłem. Jednak można zrobić statyw za śmieszne wręcz pieniądze, porządnej jakości.
Lekki, cholernie stabilny i wykonany naprawdę na wysokim poziomie.