Kosa, to jaki masz rozmiar to mogłem Ci powiedzieć i bez tego.

W miarę tanio tzn? To nie są szczególnie drogie rzeczy, jak to helikon. Ja przy obecnej temperaturze (bo do lasu przy takich temperaturach wolę wziąć gore texa) biegam sobie po mieście w zestawie koszulka/sweter/polar/trooper i jest ok. Gunfigter jest cieplejszy, bo ma jeszcze polar, więc miałbyś pewnie taki komfort z koszulą zamiast swetra (bo odpuszczenie polaru odradzam). Polarek mam classic od helikona, czyli bez rewelacji z grubością - jeśli chcesz w tej kurtce biegać zimą po lesie na dłużej niż spacerek, to skoro przy helikonie jesteśmy to poleciłbym Ci co najmniej Liberty, albo Patriot jak chcesz z kapturem. Gdzie indziej masz większy wybór ciepłych polarów (np. fjorda nansena są niezłe), tylko raczej są dużo droższe.
Edzia, btw tego co napisał
birken - ja mam polar eSkę, więc też sobie obadaj czy się zmieścisz w tym samym rozmiarze. Drugi polar, który jest Mką w połączeniu ze swetrem robi się mocno irytujący. Różnica w rozmiarze akurat tutaj jest znikoma - na Ciebie Ska powinna pasować, jest po prostu nieco bardziej dopasowana.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/