Mój pierwszy temat! Tak, jak w temacie- mam problem z butami firmy "Wojas". Buty wizualnie podobne do butów firmy "Kupczak". Teoretycznie nie przemakają, w pierwszym dniu testowania chodziłem po rzece i nic. Zadowolenie z nowych bucików itp. Niestety zaczęły przemakać- czułem taką dziwną wilgoć w okolicach palców. Wysuszyłem elegancko, zaimpregnowałem impregnatem firmy Wojas i dalej wilgoć po wędrówkach. Czuć taką dziwną woń, gdy są mokre... Postanowiłem je wysuszyć znowu i"zaimpregnować" smalcem wieprzowym

, jak chodziłem w butach BW to ten sposób impregnacji się sprawdzał w 100%. 2-3 razy smalcem, później pastą do skóry coccino. Wyszedłem dzisiaj przetestować buciki z nadzieją, że teraz to na pewno nie przemokną. Znalazłem w lasku ejszce troche śniegu pochodziłem sobie, powłaziłem w kałuże, ok. 3h się szwendałem po prostu. Przyszedłem do domu, ściągnąłem buty i czuć małą wilgoć.. Wniosek z tego, że przy dłuższej wędrówce mur beton będę miał znowu mokro w butach. Miał ktoś taki problem? Jakieś porady? Będę wdzięczny za wszytskie
konkretne odpowiedzi

pozdrawiam Kamil!