Victorinox Hunter- Warto?
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
-
- Gadu Gadu: 8296159
Witam, bardzo podoba mi sie ten Vicek ale nie wiem czy spełni moje oczekiwania. Moglibyście coś o nim opowiedzieć? W wielu opisach jest napisane, ze jest w nim umieszczony otwieracz do konserw a to mi bardziej przypomina otwieracz do butelek. Mam dylemat czy kupić go czy rozglądać się za czymś innym. 

- thrackan
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Spokojnie, to jest tzw "combo tool", czyli połączony otwieracz do butelek i puszek. Tak to wygląda w użyciu na przykładzie Vicka Bantam: . Tylko jak dla mnie, autor powinien odwrotnie trzymać scyzoryk i w odwrotną stronę ciąć (tak, jakby zaciągał i zwalniał hamulec ręczny w samochodzie). Miałby o wiele lepszą dźwignię.
Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Pytanie jest, jakie są te Twoje oczekiwania.
Ja się w nim zakochałem, i byłem przekonany że w końcu mam vicka, który odpowiada mi w 100%. Jest większy (poręczniejszy), ma niby-gumowe okładziny (nie ślizga się w dłoni), ma porządną blokadę (po poprzednim, do dzisiaj palec wskazujący nie zgina się tak jak powinien), jest oczojebny (nie ma problemów ze znalezieniem go w torbie)...
...byłem przekonany, do póki nie zdałem sobie sprawy że nie ma w nim śrubokrętu. Co w sumie jest logiczne. Po co w "hunterze" śrubokręt? Ale mimo tego "braku", nadal uważam go za fajny folder. Nie przekombinowany, z tych "większych"i praktyczny.
Ja się w nim zakochałem, i byłem przekonany że w końcu mam vicka, który odpowiada mi w 100%. Jest większy (poręczniejszy), ma niby-gumowe okładziny (nie ślizga się w dłoni), ma porządną blokadę (po poprzednim, do dzisiaj palec wskazujący nie zgina się tak jak powinien), jest oczojebny (nie ma problemów ze znalezieniem go w torbie)...
...byłem przekonany, do póki nie zdałem sobie sprawy że nie ma w nim śrubokrętu. Co w sumie jest logiczne. Po co w "hunterze" śrubokręt? Ale mimo tego "braku", nadal uważam go za fajny folder. Nie przekombinowany, z tych "większych"i praktyczny.
F..k it, I'll Do It Myself!
-
- Tytuł użytkownika: DD Hammocks
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Gadu Gadu: 8296159
@Kermitttt mi chodzi o ten "stary" model: http://allegro.pl/scyzoryk-victorinox-h ... 02632.html
@Treasure Hunter Tylko ze branie modelu Forester nie ma sensu. W Hunterze mam to samo, tylko gorszy otwieracz do puszek, ale za to mam dodatkowe ostrze.
Ogólnie to dziekuje wszystkim za odpowiedź.
@Treasure Hunter Tylko ze branie modelu Forester nie ma sensu. W Hunterze mam to samo, tylko gorszy otwieracz do puszek, ale za to mam dodatkowe ostrze.
Ogólnie to dziekuje wszystkim za odpowiedź.
-
- Kontakt:
Offtop: albo jeszcze prymitywniej czyli starego niemieckiego vicka ;] za 15-20 zł a nie do zdarcia. Tyram go już 2 czy 3 lata i styrać nie mogę. Ma nóż do cięcia, piłę do piłowania, a'la szydło do krzesiwa, a przede wszystkim otwieracz do butelek i korkociąg
żadnych zbędnych bajerów.
Tak, wiem. nie jest OneHand więc nie jest fajny ;(

Tak, wiem. nie jest OneHand więc nie jest fajny ;(