Bogaty program , dla każdego coś miłego

http://projekt-bushcraft.pl/5konwent/
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
LOL- Kategorycznie zabronione jest doznawanie obrażeń i umieranie w nieszczęśliwych wypadkach, z głupoty lub dowolnych innych przyczyn!
Cholera, myślałem, że to gdzieś w lesie będzie, a nie w supermarkecie..StaszeK pisze:Widzę, że będę miał przyjemność poznać paru Reconowców w realu.
Trochę się zgrzejesz nim dojdziesz do tego supermarketu.Abscessus Perianalis pisze:Cholera, myślałem, że to gdzieś w lesie będzie, a nie w supermarkecie..StaszeK pisze:Widzę, że będę miał przyjemność poznać paru Reconowców w realu.![]()
Zastanawiam się również.
Wolf, szamanizm i Indianie to dwa kompletnie nie mające nic ze sobą wspólnego tematy. W śród indiańskich ludów nie było szamanów a medicinemani i np. stowarzyszenia typu Midewiwin. Szaman to duchowy pośrednik wśród ludów Syberii. A hasło "Sauna indiańska" ma tyle samo wspólnego z rzeczywistością co "budownictwo euroazjatyckie". Terminy-slogany nie mające oparcia z logiką ponieważ było wiele ludów indiańskich zupełnie nie znających szałasu potu, to tak jakby powiedzieć że Indianie mieszkali w wigwamach i byli czerwonoskórzy.wolfshadow pisze: Jakoś nigdy nie miałem chęci (i odwagi) łażenia "po ogniu". Pomimo doświadczenia szamańskiego Janka Szeligi. Sauna indiańska: tak i owszem. Ale tuptanie po żarze: nie.![]()
No dobra. A co z drugą Ameryką?Gryf pisze: W śród indiańskich ludów nie było szamanów a medicinemani i np. stowarzyszenia typu Midewiwin. Szaman to duchowy pośrednik wśród ludów Syberii.