http://www.blessthisstuff.com/stuff/liv ... t-by-nemo/
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Albo się przebraćRzez pisze:Polecam przespać się kilka nocy (gdy pada deszcze lub śnieg) pod czymś takim
Po pierwsze nie sypiam na bezleśnym, skalistym grzbiecie w trakcie ulewy i wichury.Gryf pisze:agnostic, pod czym śpisz biwakując na bezleśnym, skalistym grzbiecie w trakcie ulewy i wichury?
czemu ma służyć to zdanie to zupełnie nie rozumiem i co to ma do tematu.Q_x pisze:Dla mnie sprawa jest prosta, albo coś chroni i przed robakami, i przed deszczem, albo nie.
bym sie kłócił. Chińskich jedno-powłokowych jest sporo. Tylko że to niemal zawsze tandetne materiały.Q_x pisze:Dwupowłokowe namioty łatwiej zrobić, może o to chodzi z ich popularnością?
Już wyjaśniam: Tych rzeczy wymagam od "schronienia": mam nie moknąć na deszczu i nie być napadniętym przez mrówki czy kleszcze, jak się nieroztropnie przekręcę. I z grubsza te funkcje realizuje słownikowo definiowany namiot, więc taki z podłogą. Nie wszystkie porównywane konstrukcje mają podłogi, a chyba o to Ci chodziło tu:czemu ma służyć to zdanie to zupełnie nie rozumiem i co to ma do tematu.
Pytanie tylko gdzie jest granica pomiędzy tarpem a namiotem.
Valdi. No jest jeszcze Faroe-Our, i Faroe-In ("wkładka" z podłogą i moskitierą)Valdi pisze:altaier22, ta konstrukcja ma i wady, jak i zalety. Ja z podobnej konstrukcji zrezygnowałem, bo stawia się za pomocą kijków trekingowych, a te na przykład rowerem nie będę zabierał. Waga jest super.cena raczej też ok. Sprawdź ofertę GoLight, np ShangriLa II, tego producenta naprawdę polecam
są nie osiagalne - szukałem ok. 3 miesiące - i w końcu mam GoLitapuchalsw pisze:Jednak Faroe, trzeba szukać już na rynku wtórnym. Obecnie nie jest dostępny w s sklepach