Panowie, jeśli chodzi o majty, to prawie nic nie ważą, więc wziąłbym po jednych na dzień. Natomiast ze skarpetami to jest bardzo różnie - czasami rzeczywiście są warunki, żeby dwie pary wystarczyły, bo dzienne prane są w nocy, nocne rano (czasami mam potrzebę ciepłych stópek w nocy

), ale zdarzało mi się 3 razy dziennie skarpety zmieniać, bo wędrówka taka a nie inna. Co innego, że na dłuższe wypady dość często mam na sobie dwie pary - turystyczne i cienkie bawełniane (ew. 2 pary turystyków w zimie) - zmniejszają liczbę otarć i tak dalej i tak dalej. Tutaj co prawda sam musisz stwierdzić jaką taktykę skarpetową przyjąć, ale zapewniam, że jeśli w połowie marszu dasz stopom odpocząć w strumieniu, to nie będziesz chciał zakładać tych samych skarpet, tylko docenisz świeże. No i 78km to nie jest dużo, można zaryzykować mniejszą ilość, ale ja bym brał co najmniej 3 pary.
Druga sprawa - dublowanie podstawowego sprzętu takiego jak mała apteczka, kompas, nóż, czy źródło ognia/światła nie jest takie znowu złe. Dublowanego sprzętu wyjdzie kilogram, albo dwa, natomiast jeśli jedna osoba zgubi się, albo zgubi sprzęt, to mamy zapas. Zwłaszcza, że są to rzeczy dość osobiste (apteczkę składa się pod siebie - zwłaszcza leki - moja obecnie waży 400g więc wcale nie dużo). Co innego piły/siekiery, można wziąć pojedynczo.
jomsborczyk, pęseta i woda utleniona powinny znaleźć się w apteczce, może dlatego nikt nie wymieniał. (ofc zgadzam się że w żelu, bo właściwie do przemywania ran już się jej nie używa)
palowski, po co mu tabletki na zatwardzenie? Nie zdąży go nawet stwierdzić w tak krótkim czasie, a używanie w terenie to proszenie się o problemy. Przeciw sraczce najlepiej węgiel - stoperan może i działa, ale na zupełnie innej zasadzie. W przypadku jakiegoś zatrucia srasz bo chcesz się pozbyć bakterii których w jelicie być nie powinno, jak spowolnisz perystaltykę, to srać nie będziesz, ale problem pozostanie - stoperan nie ma żadnych właściwości adsorbcyjnych, natomiast węgiel jak najbardziej.
Co do zabezpieczenia mapy, to najlepiej kupić od razu foliowaną - dłużej przetrwa.