Udało mi się wyciągnąć drugą połówkę na spacerek pierwszego dnia Nowego Roku. Długiej opowieści z tego nie ma - ot spacerek 2 godz., sprawdzenie czy paśnik pełny dobroci, parę fotek i tyle. Na koniec nad jeziorkiem gorący barszczyk podkręcił atmosferę i powrót był raźniejszy... Żonie tak się spodobało że kolejnego dnia również zaliczyliśmy spacer okraszony gorącym barszczykiem... Po drodze artystyczne zdjęcia (ja z telefonu, żona XT-1).
Pierwszego dnia:
drugiego dnia:
Fotki robione w tym miejscu:
https://www.google.com/maps/place/Pole+ ... d21.823166
Fajnie było...
Spacery noworoczne
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Spacery noworoczne
Ostatnio zmieniony 03 sty 2021, 17:05 przez mar_kow, łącznie zmieniany 1 raz.
To żony pomysł na "zajęcia terenowe"... Zrobiłem tę jedną fotkę "dupofonem". Poniżej żony z aparatu:soohy pisze:Podoba mi się 'choinka' z bańkami wodnymi.
Fotka robiona z drewnianego mostka:
https://www.google.com/maps/place/Drewn ... 21.5469977
Reszta fotek z okolic.
Przy okazji wpadłem na pomysł wskazywać miejsce robienia zdjęć na mapach google'a. Niektóre aparaty automatycznie generują geotagi...
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Przemyśl to. Lub pokazuj ale nie wszystko. Zostaw pewne tajemnice dla siebie. Im mniej osób wie o "Twoich miejscówkach" tym mniej osób je sprofanuje.mar_kow pisze:Przy okazji wpadłem na pomysł wskazywać miejsce robienia zdjęć na mapach google'a.
Smerfna choinka. Więcej takich spacerów i wszystkiego dobrego w nowym roku rzyczę.
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
www.kopsegrob.blogspot.com
W sumie racja... Zakładam że na Forum wszyscy są porządnymi ludźmi a tereny są i tak ogólnie znane...Kopek pisze: Przemyśl to. Lub pokazuj ale nie wszystko. Zostaw pewne tajemnice dla siebie. Im mniej osób wie o "Twoich miejscówkach" tym mniej osób je sprofanuje.
[...]
Również Wszystkim życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
Śmieci to niestety problem ogólny... Ostatniego lata pandemia spowodowała "nalot" turystów na Mazury. Niestety - zostały tony śmieci - aż boję się pomyśleć co będzie w tym roku. Z żoną wyjechaliśmy do Chorwacji gdzie znowu były pustki. W tym roku też "uciekamy"...mwitek pisze:Każdy medal ma dwie strony..
Są tacy co skorzystają tak jak my, pójdą pocieszą się fajnym widoczkiem... a są i tacy co pójdą, zrobią podobnie tylko zostawią po sobie śmieci. Tego się nie uniknie.
[...]