Spacery noworoczne |
Autor |
Wiadomość |
mar_kow

Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Cze 2014 Posty: 140 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 2021-01-03, 10:15 Spacery noworoczne
|
|
|
Udało mi się wyciągnąć drugą połówkę na spacerek pierwszego dnia Nowego Roku. Długiej opowieści z tego nie ma - ot spacerek 2 godz., sprawdzenie czy paśnik pełny dobroci, parę fotek i tyle. Na koniec nad jeziorkiem gorący barszczyk podkręcił atmosferę i powrót był raźniejszy... Żonie tak się spodobało że kolejnego dnia również zaliczyliśmy spacer okraszony gorącym barszczykiem... Po drodze artystyczne zdjęcia (ja z telefonu, żona XT-1).
Pierwszego dnia:
drugiego dnia:
Fotki robione w tym miejscu:
https://www.google.com/ma...884!4d21.823166
Fajnie było... |
Ostatnio zmieniony przez mar_kow 2021-01-03, 17:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
birken1

Pomógł: 7 razy Wiek: 37 Dołączył: 11 Sty 2010 Posty: 809 Skąd: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 2021-01-03, 15:26
|
|
|
mar_kow napisał/a: | Udało mi się wyciągnąć drugą połówkę na spacerek pierwszego dnia Nowego Roku. Długiej opowieści z tego nie ma | no miałem podobnie tylko z chodzeniem było gorzej.
Co tak mało zdjęć? |
|
|
|
 |
soohy

Pomógł: 5 razy Wiek: 27 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 1072 Skąd: Małopolskie, Brzesko
|
|
|
|
 |
mar_kow

|
Wysłany: 2021-01-03, 16:56
|
|
|
soohy napisał/a: | Podoba mi się 'choinka' z bańkami wodnymi. |
To żony pomysł na "zajęcia terenowe"... Zrobiłem tę jedną fotkę "dupofonem". Poniżej żony z aparatu:
Fotka robiona z drewnianego mostka:
https://www.google.com/ma...68!4d21.5469977
Reszta fotek z okolic.
Przy okazji wpadłem na pomysł wskazywać miejsce robienia zdjęć na mapach google'a. Niektóre aparaty automatycznie generują geotagi... |
|
|
|
 |
Kopek
TRAMPek łikendowy

Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2009 Posty: 1005 Skąd: Z największej dziury
|
Wysłany: 2021-01-04, 22:41
|
|
|
mar_kow napisał/a: | Przy okazji wpadłem na pomysł wskazywać miejsce robienia zdjęć na mapach google'a. |
Przemyśl to. Lub pokazuj ale nie wszystko. Zostaw pewne tajemnice dla siebie. Im mniej osób wie o "Twoich miejscówkach" tym mniej osób je sprofanuje.
Smerfna choinka. Więcej takich spacerów i wszystkiego dobrego w nowym roku rzyczę. |
_________________ "Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com |
|
|
|
 |
mar_kow

|
Wysłany: 2021-01-05, 06:38
|
|
|
Kopek napisał/a: |
Przemyśl to. Lub pokazuj ale nie wszystko. Zostaw pewne tajemnice dla siebie. Im mniej osób wie o "Twoich miejscówkach" tym mniej osób je sprofanuje.
[...] |
W sumie racja... Zakładam że na Forum wszyscy są porządnymi ludźmi a tereny są i tak ogólnie znane...
Również Wszystkim życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku |
|
|
|
 |
mwitek
HopsasaDoLasa

Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 1087 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2021-01-05, 22:02
|
|
|
Każdy medal ma dwie strony..
Są tacy co skorzystają tak jak my, pójdą pocieszą się fajnym widoczkiem... a są i tacy co pójdą, zrobią podobnie tylko zostawią po sobie śmieci. Tego się nie uniknie.
Fajnie że Ci się chce coś pokazywać. Bo forum troszkę podupada mam wrażenie. |
|
 |
mar_kow

|
Wysłany: 2021-01-05, 22:41
|
|
|
mwitek napisał/a: | Każdy medal ma dwie strony..
Są tacy co skorzystają tak jak my, pójdą pocieszą się fajnym widoczkiem... a są i tacy co pójdą, zrobią podobnie tylko zostawią po sobie śmieci. Tego się nie uniknie.
[...] |
Śmieci to niestety problem ogólny... Ostatniego lata pandemia spowodowała "nalot" turystów na Mazury. Niestety - zostały tony śmieci - aż boję się pomyśleć co będzie w tym roku. Z żoną wyjechaliśmy do Chorwacji gdzie znowu były pustki. W tym roku też "uciekamy"... |
|
|
|
 |
|