www.reconnet.pl Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Survivalmania 2016
Autor Wiadomość
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-09, 14:56   Survivalmania 2016

Tak coś mi wychodzi że spory zespół się od nas wybiera więc założyłem wątek min. w celu :

1 - zapytania czy kombinujemy jakąś wspólną akcję ? ( nie wiem np. mała wioska Recona z banerem )

2 - co by się ewentualnie zgadać z dojazdami.

3 - zabierać z sobą jakieś większe pieczyste ?
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
g0liath


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 67
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-05-09, 15:30   

No jak się uda to ja się szarpnę motorkiem moim z Poznania (pierwsza taka dłuższa wyprawa), wiele miejsca nie mam, ale jak coś trzeba to w ograniczonym zakresie mogę przytaszczyć na siedzeniu za plecami :)
_________________
86400s każdego dnia do wykorzystania.
 
     
Mr. Wilson 


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 442
Skąd: xyz
Wysłany: 2016-05-09, 20:57   

Zaiste, zacna ekipa szykuje się na Grabskie Sioło :) Program równie bardzo atrakcyjny. Dźwiedźu, ja się chętnie dołożę do pieczystego czy co tam planujecie z kucharzenia, jeśli coś potrzebne to daj znać.
Wioska Recona dobry pomysł, było by miło.
Ja ze swojej strony serdecznie zapraszam jako współorganizator i prowadzący warsztaty. Do zobaczenia.
_________________
Las moim domem i najlepszym przyjacielem
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-09, 23:26   

Mr. Wilson, - wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią że w ramach warsztatów kulinarnych piekę prosiaka na modłę malezyjską ( w kamulcach i liściach ) :D

Z tym że dopiero jutro będę miał potwierdzenie co do prosiaka, bo okazuje się że hodowcy niechętnie je sprzedają, a jak już namierzyłem takiego co by odsprzedał to miał faktycznie prosiaki, a ja potrzebuję tak na prawdę warchlaka około 25 kg.
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
geser


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 176
Skąd: warszawa
Wysłany: 2016-05-09, 23:39   

Dźwiedziu, to też się dołożę do tego co trza ...
A z Basią (co niektórzy znają) będziemy żurek tworzyć
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-10, 10:35   

Skoro mam takie deklaracje to uchylę rąbka tajemnicy dla braci Reconowej ( i proszę to zachować dla siebie ) .

W planach jest prosię w liściach kapusty nadziewane kaszą z podrobami i całymi kurczakami, z kolei kurczaki będą nadziane jabłkami w curry i pstrągiem, a ten nadziany cytrynowo-koperkowym farszem.
Można otrzeć ślinę z ust.

Jest tylko małe ale - na chwilę obecną jeszcze mi nie potwierdzili z rzeźni że będą dla mnie mieli prosiaka - przed chwilą dzwoniłem i poprosili o telefon po południu. :-|
Jak kto ma jakieś kontakty w kwestii prosiaka ( a dokładniej warchlaka około 25-30 kg to proszę o namiar na priv )
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
g0liath


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 67
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-05-10, 11:05   

Dźwiedź napisał/a:
prosię w liściach kapusty nadziewane kaszą z podrobami i całymi kurczakami, z kolei kurczaki będą nadziane jabłkami w curry i pstrągiem, a ten nadziany cytrynowo-koperkowym farszem.


Proponuję oficjalną nazwę:
Kulinarna Incepcja

:mrgreen:
_________________
86400s każdego dnia do wykorzystania.
 
     
Sikor 


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Wrz 2014
Posty: 200
Skąd: Radom
Wysłany: 2016-05-10, 12:33   

Dźwiedziu możesz liczyć na moją pomoc. Coś wykopać, obrać, pokroić, umyć - to ja. Oczywiście finansowo też się udzielę :-)
_________________
Krótko i na temat.
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-10, 13:08   

g0liath, - Polacy nie gęsi swój język mają - jak mawiał poeta.
Zaproponuj coś Polskiego a masz szanse na nazwanie potrawy jeszcze nie nazwanej.

W sumie może mały konkurs na nazwę ?
Są chętni ?
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
g0liath


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 67
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-05-10, 15:01   

Dźwiedź napisał/a:
g0liath, - Polacy nie gęsi swój język mają - jak mawiał poeta.
Zaproponuj coś Polskiego a masz szanse na nazwanie potrawy jeszcze nie nazwanej.


A proszę bardzo, na start pójdzie: zapętlonka

:-)
_________________
86400s każdego dnia do wykorzystania.
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-10, 15:23   

zapętlonka - brzmi dobrze. Sam bym lepiej nie wymyślił -
nawet jak nie wygrasz to masz słuszną porcję mięsiw zapewnioną - tylko się przypomnij na survivalmani bo jakoś mało osób pamiętam z ostatniego zlotu na ślunsku :P
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
Sikor 


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Wrz 2014
Posty: 200
Skąd: Radom
Wysłany: 2016-05-10, 15:25   

Dźwiedź napisał/a:
W sumie może mały konkurs na nazwę ?
Są chętni ?


Może "Nadziana Trójka"
_________________
Krótko i na temat.
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-10, 15:36   

Sikor, - a dla czego tylko trójka - kwestia dostępu kamienia , czasu i drewna a skończymy na słoniu faszerowanym krową faszerowaną ... :P

Przy czym w podstawowej wersji jest prosę nadziane co najmniej dwoma kurakami , nadzianyli rybką...

Nie - trójka oddpada.
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
geser


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 176
Skąd: warszawa
Wysłany: 2016-05-10, 16:29   

hmmm, nadziewanka?
 
     
GawroN 
Szczupły blondyn


Pomógł: 13 razy
Wiek: 42
Dołączył: 18 Kwi 2012
Posty: 629
Skąd: Chorzów / Śląsk
Wysłany: 2016-05-10, 17:50   

naDżwiedżianka lub Dźwiedzizna :D
_________________
Całe życie z wariatami

Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/

Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
 
 
     
Sikor 


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Wrz 2014
Posty: 200
Skąd: Radom
Wysłany: 2016-05-10, 18:39   

Zmieniasz zasady w trakcie gry :mrgreen:

No dobra:

Dźwiedziowy wpychaniec
_________________
Krótko i na temat.
 
     
g0liath


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 67
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-05-10, 18:51   

Ponieważ koncepcyjnie można założyć Dźwiedziu, że zwierzaki pożarły się wzajemnie, może dodam od siebie kolejną propozycję: pożerucha

Chociaż niektórzy mogą powiedzieć, że jak się je to się...... tego nie robi :) ok, nic już więcej nie mówię, bo mnie GawroN zbanuje za nieobyczajne zachowanie... Ale nie, przecież to przez Ż :mrgreen:
_________________
86400s każdego dnia do wykorzystania.
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-10, 20:58   

Dziękuję za uznanie ale nazwa lepiej jak będzie ponadczasowa, tak że odniesienia do dźwiedzi w potrawie są niewskazane...

Co kurna mam sam siebie ugotować !!!

:-P :-P :-P

Sikor - samo 'Wpychaniec' brzmi dobrze :->
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
g0liath


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 67
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-05-10, 21:21   

Sikor napisał/a:
Dźwiedziu możesz liczyć na moją pomoc. Coś wykopać, obrać, pokroić, umyć - to ja. Oczywiście finansowo też się udzielę :-)


Ma sie rozumieć, że żaden z nas nie będzie się biernie przyglądał :roll:

Dźwiedziu, jak coś trzeba i będę w stanie przywieźć na motorze, albo chociażby finansowo jakoś się dołożyć to daj znać
_________________
86400s każdego dnia do wykorzystania.
 
     
geser


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 176
Skąd: warszawa
Wysłany: 2016-05-10, 21:56   

Dźwiedziu,
na który dzień planujesz swoje szaleństwo?
 
     
Precel 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 235
Skąd: Oleśnica
Wysłany: 2016-05-10, 22:00   

Dźwiedź napisał/a:
Można otrzeć ślinę z ust.


Nie zdążyłem...

wytarłem z podłogi



żal ściska wiadomo co ale nie będzie mi dane się spotkać.
Liczę że chociaż ktoś zrobi fotorelacje.
_________________
Co nas nie zabije... to wzmocni nasze drinki.
 
     
Dźwiedź 
brat cebka


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 686
Skąd: GoldenCity
Wysłany: 2016-05-11, 09:56   

geser, - Warsztaty z pieczenia planowane są na sobotę.
_________________
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
 
     
Predator 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2013
Posty: 109
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-12, 19:41   

Też się chętnie przyłączę do budowy tego mięsnego dzieła leśnej gastronomii.

Tak przy okazji coś mi się przypomniało ;)
https://www.youtube.com/watch?v=RH44nVDsxsU

Przy okazji zapraszam w piątek po południu na przechadzkę po najciekawszych zakątkach doliny Rawki. Żeby było ciekawie, spróbujemy pójść inaczej niż rok temu.
_________________
http://ludzkietropy.pl/ - relacje z moich wypraw i nie tylko
 
     
włóczęga 


Dołączyła: 30 Wrz 2014
Posty: 49
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-05-12, 20:51   

Kurczę, takiego smaka narobiliście , że zaczęłam się zastanawiać... ;) Dźwiedziowe żarełko może wywołać niezwykłe doznania, tak sobie myślę ;)
Poczytałam trochę i zauważyłam, że nawet ciekawe warsztaty będą - w końcu coś więcej niż tylko akoholizowanie się..
Kwestia tylko transportu.. Ktoś z Wrocławia będzie jechać? ktoś coś? Tyle, że dla mnie piątek odpada - tylko sobota i niedziela.
_________________
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj."
M. Twain
www.poteganatury.blogspot.com
 
     
geser


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 176
Skąd: warszawa
Wysłany: 2016-05-12, 21:24   

Dawid,
poleciałeś po bandzie :-)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10