Kapusta po azjatycku

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Valdi, Dąb, puchalsw

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomas
Posty: 19
Rejestracja: 27 mar 2014, 19:35
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Płeć:
Kontakt:

Kapusta po azjatycku

Post autor: Tomas »

"Adam Mickiewicz pisał:

„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno
Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;
Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,
Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.”


Prawdziwy bigos robi się kilka dni, wobec czego proponuję szybszą wersję terenową. Wprawdzie mówimy o kapuście po azjatycku, ale w zależności od fantazji gotującego, równie dobrze może powstać potrawa, którą określimy jako młoda kapusta z mięsem.

Składniki (na 4 głodne osoby):
Średniej wielkości główka kapusty
Pół kilo mięsa (łopatka, karczek… jak szynka to warto dodać też boczku)
Przyprawy: kurkuma, chili, papryka, czosnek, pieprz, zioła prowansalskie, sól
Ciemne piwo [...]"

Tym razem coś na temat leśnego gotowania przygotował Wam Artur Kordian, znany na forum jako Dźwiedź. Kapusta po azjatycku, bo o tym mowa, w wykonaniu Artura to istny majstersztyk kuchni :) Polecam każdemu kto nie miał okazji próbować. Jak przyrządzić potrawę, znajdziecie na naszej stronie pod adresem: https://www.lesne-rzemioslo.pl/zycie-ob ... azjatycku/
Awatar użytkownika
Dźwiedź
Posty: 690
Rejestracja: 22 wrz 2013, 21:25
Lokalizacja: GoldenCity
Tytuł użytkownika: brat cebka
Płeć:

Post autor: Dźwiedź »

A poniżej wersja mniej bushcraftowa za to bardzo hardkorowa wyszła icon_twisted

Obrazek
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
ODPOWIEDZ