Adapter na PETa?
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Adapter na PETa?
Witam Kolegów, poszukuję rozwiązania które pozwala korzystać z napojów pakowanych w zwykłe PETy bez konieczności wyciągania ich z plecaka. Zupełnie nie wiem jak to nazwać :566: wydaje mi się że gdzieś to widziałem coś jak zakrętka z systemem rurek, najlepiej z izolacją. Z góry dziękuje za pomoc a namierzeniu ustrojstwa 

- SmileOn
- Tytuł użytkownika: the violinist
Smart Tube jest trochę innej jakości nić ConverTube, o ile dobrze pamiętam nigdzie nie widziałem oznaczeń "antibacterial". Co do ConverTube to występuje w kilku wersjach SNEP, SEP, SNP są to litery oznaczające różne rodzaje gwintów P to tradycyjny PET i występuje on w każdej wersji, zwrócić natomiast uwagę trzeba na literkę N która występuje tylko w dwóch wersjach a oznacza Nalgene, S to Sigg a E to Evian (co ciekawe pasuje do małych tymbarków butelkowanych bo te miały gwint ciut większy niż PET). Oznaczenie powinno być gdzieś z tyłu opakowania. Szkoda że tej nakrętki do Nalgene z zestawu Convertube nie da się kupić osobno... Przydały by się ze dwie bo fajnie się z nich pije.
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
Podczas ostatniego tygodniowego wypadu na pojezierze Drawski udało mi się sprawdzić zakup - pokrowiec oraz adapter Source.
Na nie wymagające wypady w sumie rewelacja przede wszystkim ze względu na prostotę zastosowania - woda w pet prosto ze sklepu, zalać wnętrze pokrowca tą samą wodą, wkręcić adapter, wsadzić butelkę i gotowe. Nawet schładza zawartość peta co wyraźnie czuć szczególnie przy pierwszych łykach gdy ciepła woda robi się coraz chłodniejsza, jest odczuwalnie chłodniesz niż woda z butelek transportowanych inaczej ( szwagier nie miał pokrowca ). Nie miałem żadnych problemów z wyciekami przy transporcie poziomym, ponadto paski pozwalają na swobodny transport poza plecakiem. Odpowietrzanie i blokady działają sprawnie do tego topnia ze 3,5 latek sam sobie potrafi zestaw obsłużyć i zamknąć.
Mi zestaw przypasował i spokojnie mogę polecić jak uzupełnienie ekwipunku.
ups ...nie widzę wklejonych fotek!? co jest nie tak? korzystałem z przycisku pod ikonkami a adres z konta na fotosik.pl. fotek ani widu? co skopałem?
EDYTA by Mod: foto wklejki poprawione

Na nie wymagające wypady w sumie rewelacja przede wszystkim ze względu na prostotę zastosowania - woda w pet prosto ze sklepu, zalać wnętrze pokrowca tą samą wodą, wkręcić adapter, wsadzić butelkę i gotowe. Nawet schładza zawartość peta co wyraźnie czuć szczególnie przy pierwszych łykach gdy ciepła woda robi się coraz chłodniejsza, jest odczuwalnie chłodniesz niż woda z butelek transportowanych inaczej ( szwagier nie miał pokrowca ). Nie miałem żadnych problemów z wyciekami przy transporcie poziomym, ponadto paski pozwalają na swobodny transport poza plecakiem. Odpowietrzanie i blokady działają sprawnie do tego topnia ze 3,5 latek sam sobie potrafi zestaw obsłużyć i zamknąć.
Mi zestaw przypasował i spokojnie mogę polecić jak uzupełnienie ekwipunku.
ups ...nie widzę wklejonych fotek!? co jest nie tak? korzystałem z przycisku pod ikonkami a adres z konta na fotosik.pl. fotek ani widu? co skopałem?
EDYTA by Mod: foto wklejki poprawione

Ostatnio zmieniony 25 sie 2013, 21:50 przez no_idea, łącznie zmieniany 1 raz.