Pieczenie chleba w domu

mniam, mniam...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Qasz
Posty: 463
Rejestracja: 19 paź 2010, 22:14
Lokalizacja: Jaworzno
Gadu Gadu: 1987028
Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Płeć:

Post autor: Qasz »

Zrobiłem nastaw na zakwas z żytniej 720 jakieś 2 dni temu, już mi raz uciekł ze słoika ale reszta która została poszła na dokarmianie i ładnie sobie pracuje. Zastanawiam się tylko czy do pierwszego pieczenia nie dodać jednak trochę drożdzy bo boje się że świerzy zakwas nie da sobie rady ze spulchnianiem chleba i chyba mu pomogę (ciekaw jestem po ilu postojach w lodówce bedzie już sam zdatny do pracy?). Będzie wynalazek po świętach bo na owe nie będe miał czasu, ale się pochwalę po fakcie. No i ciekawe czy mi wyrośnie na pszennej 500 i żytniej 720, zobaczymy, przypuszczam że będzie zbity ale co tam, doświadczenie to podstawa.
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
ODPOWIEDZ