Pomysły własne i internetowe, na DIY z butelek PET
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Młody
- Gadu Gadu: 9281692
Pomysły własne i internetowe, na DIY z butelek PET
Nie w temacie, ale łyżka jest

Ostatnio zmieniony 07 wrz 2012, 23:20 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.
Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
- yaktra
- Tytuł użytkownika: tropiciel/ fotograf
ale facet to raczej pazurki mógłby skrócić. Zwłaszcza w terenie, jakoś tak feee, brudu siła się zbieraMłody pisze:Nie w temacie, ale
Okiem naszych obiektywów http://yaktrafotografia.jimdo.com/
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Hahahaha jesteście niesamowici. A włoski zmiotki to też z pociętej butelki? 

"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
Świetny patent!Młody pisze:Nie w temacie, ale łyżka jest
(...)

I łyżka i łopatki...
No i co teraz z Light My Fire?? Bankructwo!!

Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
Patent faktycznie ciekawy i nadający się do poruszonego przez Dęba tematu przedmiotów o różnorodnych zastosowaniach typowego śmiecia.

Właśnie mi się przypomniało jak żona Łukasza Łuczaja -> Sarah zareagowała na sporka "Light My Fire": typowe skojarzenie mieszkańca wysp brytyjskich to: "comon baby light my fire" w wykonaniu "The Doors".Marshall pisze:No i co teraz z Light My Fire??

.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
Birkenowi zapewne chodzilo o sporki lmf, ktore to latwo sie łamią. A w kwestii zmiotki, to jak wroce do domu zapodam zdjecie.Zirkau pisze:a co wg Ciebie jest nie tak z ich produktami? Ja je sobie chwalę, zaczynając od krzesiwa LMF, po pojemnik na przyprawy, MealKit itd.
Teraz kupię pojemnik z niepotrzebnym mi zupełnie płynem by mieć fajną łopatkę
przede wszystkim. Ale i cała reszta jest raczej gówniana i zastąpić je można rzeczami z odzysku, a jeśli koniecznie chce się kasę wydać to są zazwyczaj lepsze zamienniki.Doczu pisze:Birkenowi zapewne chodzilo o sporki lmf
a miałem fajnie zrobioną z takiej dużej butli (i nie była po oleju ale po jakimś oprysku chyba...no kurde nie pamiętam). Butla symetryczna, z niej wycięta łopatka (zakręcana). Zakrętka wydrążona a w nią wklejona rurka PVC. Dzięki temu łopatka była składana. Fotek nie będzie. Zostawiłem twierdząc, że zrobię drugą bardziej dopracowaną. Zeszłej zimy to byłoZirkau pisze:Teraz kupię pojemnik z niepotrzebnym mi zupełnie płynem by mieć fajną łopatkę

- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Uwielbiam takie kategoryczne stwierdzeniabirken1 pisze: Doczu napisał/a:
Birkenowi zapewne chodzilo o sporki lmf
przede wszystkim. Ale i cała reszta jest raczej gówniana i zastąpić je można rzeczami z odzysku, a jeśli koniecznie chce się kasę wydać to są zazwyczaj lepsze zamienniki.

Aż się jak idiota czuję, że sobie radio na tranzystorach kupiłem, zamiast zlutować pajęczaka i schować to do mydelniczki...
F..k it, I'll Do It Myself!
nie lubię wielu rzeczy z odzysku. A sporki, mnie się jeszcze żaden nie połamał. A użytkuję już dość długo. Jako podstawę uzywam noża (prawdziwego nie z tworzywabirken1 pisze:przede wszystkim. Ale i cała reszta jest raczej gówniana i zastąpić je można rzeczami z odzysku,

A szufelki z pojemników - gites do łodzi. I tak się gubią, niszczą.
puchalsw, że zacytuje sam siebie
Polecam sztućce STS lub z Decathlonu. Ale to już nie w temacie...
kupiłeś dobre radio za duża kasę a nie wydałeś sporo na coś co tylko dobre udaje. Jeśli dobrze rozumiem o co Tobie chodzi...birken1 pisze:a jeśli koniecznie chce się kasę wydać to są zazwyczaj lepsze zamienniki.
Ja złamałem 3. Jednego po prostu oblizałem i pękłZirkau pisze:mnie się jeszcze żaden nie połamał

- kamykus
- Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
Ja też jeszcze sporka nie złamałem, a jest masakrowany w plecaku i nad ogniskiem strasznie :p
Kto mnie zna to wie że gubię i psuję co popadnie na wypadach do lasu. Musiał nam się jakiś z tytano-plastiku trafić
Ale tu się zgodzę że takie patenty są jednorazowe lub bardzo krótkotrwałe, ale są ludzie którzy lubią pracować takimi narzędziami, co z tego że zaraz się rozlecą, ważne że uda się zrobić coś fajnego choćby na jeden raz. Takie łopatki do ogrodu wydają się być super, ja na przykład nie mam łopatki ogrodowej, matka ostatnio sadziła kwiatki i trzeba było improwizować, skoro miałem butlę 5l. po płynie to przerobiłem na ww. Łopatkę, wytrzymała i kilka złotych zostało w kieszeni.
Kto mnie zna to wie że gubię i psuję co popadnie na wypadach do lasu. Musiał nam się jakiś z tytano-plastiku trafić

Ale tu się zgodzę że takie patenty są jednorazowe lub bardzo krótkotrwałe, ale są ludzie którzy lubią pracować takimi narzędziami, co z tego że zaraz się rozlecą, ważne że uda się zrobić coś fajnego choćby na jeden raz. Takie łopatki do ogrodu wydają się być super, ja na przykład nie mam łopatki ogrodowej, matka ostatnio sadziła kwiatki i trzeba było improwizować, skoro miałem butlę 5l. po płynie to przerobiłem na ww. Łopatkę, wytrzymała i kilka złotych zostało w kieszeni.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 16:19 przez kamykus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
Ja też mam sporka LMF - dostałem jako bonus do namiotu i też mi się nie złamał jeszcze, a nie dbam o niego (noszony jest w plecaku byle jak jako backup). Niemniej byłem świadkiem już kilkakrotnie jak te sporki się łamały m.in. przy mieszaniu kisielu, zupy chińskiej itp.
Dlatego też mimo posiadania takiego, nie mam najlepszego zdania o nich i raczej jako jedyny sztuciec bym nie zabrał na dłuższą wyprawę. Co do reszty się nie wypowiadam, bo nie używałem.
A w kwestii obiecanej zmiotki z PETa:

Dlatego też mimo posiadania takiego, nie mam najlepszego zdania o nich i raczej jako jedyny sztuciec bym nie zabrał na dłuższą wyprawę. Co do reszty się nie wypowiadam, bo nie używałem.
A w kwestii obiecanej zmiotki z PETa:

- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
No nie mogę. Zawsze się znajdzie ktoś kto nie słyszał, że czegoś się nie da zrobić a potem to robi. Dzięki Doczu, biorę się za zbieranie butelekDoczu pisze:A w kwestii obiecanej zmiotki z PETa:

"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
To dozbierajcie jeszcze więcej http://inspirationgreen.com/plastic-bottle-homes.html
Chciałeś napisać póki nie włączysz ogrzewania w domuDoczu pisze:póki nie pijesz z tych butelek ciepłych napojów

birken1 pisze:http://inspirationgreen.com/plastic-bottle-homes.html

Żeby nie robić offtopu, to wrzucę chyba najużyteczniejsze 2 zastosowanie butelki PET:
http://jjmatheshikes.blogspot.com/2011/ ... sules.html
"Take only memories, leave only footprints."