książka o jadalnych roślinach ma być mniej więcej taka- Wszystkie jadalne rośliny polski , mogły by być też opisane nie jadalne,Opis pomylenia rośliny jadalnej z niejadalną , Fajne opisy itp i na co działa dana roślina,Mech,owoce,liście itp to wszystko to rośliny prawda? więc to wszystko też ma być opisane bo przecież np mech jest jadalny , Kolorowe zdjęcia - potrzebne mi do prostego zidentyfikowania rośliny , no i ogólnie żeby była bardzo łatwa w obsłudze przyjemna i zawierała bardzo dużo informacji.
Książka o grzybach ma być - Wszystkie Jadalne i nie jadalne grzyby polski , kolorowe zdjęcia , opis możliwości pomylenia jadalnego grzyba z nie jadalnym , jakie ma wartości odżywcze i lecznicze dany grzyb , i fajne dobre opisy danego grzyba gdzie rośnie itp , i co ważne żeby były rozdziały w stylu Rozdział 1 - Grzyby występujące Latem , Rozdział 2 - Grzyby Występujące Zimą , i tak dalej chyba wiecie o co chodzi? żeby jak była zima to żebym otwierał tylko na rozdziale Grzyby występujące zimą i były tylko te zimowe żeby mi się po prostu nie mieszało .
Książek o jadalnym robactwie owadach chyba nie ma w Polsce w ogóle oprócz książki Łukasza Łuczaja to prawda? jeśli są inne to podajcie tytuły
moje książki o jadalnych roślinach na uwadze -
1. Łuszczaj łukasz Jadalne rośliny polski + Jakiś atlas ( bo w łuszczaju nie ma niby zdjęć i kiepski opisy są )
X. Świat roślin , skał i minerałów JEDNAK ODPADA BO NIC NIE JEST NAPISANE CZY DANA ROŚLINA JEST JADALNA.
3. Rośliny polski ( około 950 stron )
Ale nawet nie wiem czy książka taka jak świat roślin skał ma zawarte opisy czy te rośliny są jadalne , jakie mają właściwości , itp itd .
nie mam na uwadze żadnych książek o grzybach , Mam tylko na uwadze jedną książkę Podręcznik robakożercy Łukasza Łuczaja
Pozdro !