 
 Wypatrzyłem wczoraj w księgarni taką oto książkę. Mało grilla, za to rzeczywiście dużo nt potraw z samego ogniska. Mięsa robione na samym żarze lub w popiele, ryba z deski, gęś zawieszona nad ogniskiem na sznurku (ciekawy pomysł!), bannock i inne wypieki, dania jednogarnkowe. Raczej na dłuższe bytowanie w jednym miejscu bo przepisy raczej czasochłonne, ale i dla łazików też pewnie coś się znajdzie. Myślę, że warte zainteresowania a przynajmniej przejrzenia.
http://www.multicobooks.pl/kuchnia/mies ... _8858.html
 
			

 Rzekłbym: bardzo apetycznie
 Rzekłbym: bardzo apetycznie  Nie ma ktoś przypadkiem takiej w domu? Może by się podzielił przepisami z niej.
  Nie ma ktoś przypadkiem takiej w domu? Może by się podzielił przepisami z niej.
 potrzebuję nowych inspiracji w "leśniej kuchni". Niewiele jest książek kucharskich rozróżniających ognisko od grilla. Nawet na działce u rodziców (chatka w Lasach Janowskich
 potrzebuję nowych inspiracji w "leśniej kuchni". Niewiele jest książek kucharskich rozróżniających ognisko od grilla. Nawet na działce u rodziców (chatka w Lasach Janowskich  też zdecydowanie przedkładam ognisko nad grilla więc nawet przepisy czasochłonne mają szansę zostać sprawdzone.
 też zdecydowanie przedkładam ognisko nad grilla więc nawet przepisy czasochłonne mają szansę zostać sprawdzone. 


