Twoja ulubina broń wyborowa
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Twoja ulubina broń wyborowa
Chciałbym poznać wasze ulubine karabiny snajperskie. Można dodać opis lub najlepiej zdjęcie karabinu. Moją ulubioną bronią jest SAKO TRG.22 na wyposażeniu polskich snajperów. Zasięg skuteczny do 800 metrów ( z tłumikiem do 200 metrów ).
Kaliber: .308Win
Waga: 4.7kg
Długość całkowita: 1150mm
Długość lufy: 26"
Skok gwintu 1 na 11''
Ilość bruzd: 4
Kąt obrotu zamka: 60°
Skok zamka: 98mm
Skok iglicy: 6.5mm
Przebicie iglicy:1.65mm
Siła spustu: 1-2N
Pojemność magazynka:10
Maksymalna długość naboju:75mm
A oto zdjęcie http://www.militech.sownet.pl/snajper/_snajper_17.jpg
Kaliber: .308Win
Waga: 4.7kg
Długość całkowita: 1150mm
Długość lufy: 26"
Skok gwintu 1 na 11''
Ilość bruzd: 4
Kąt obrotu zamka: 60°
Skok zamka: 98mm
Skok iglicy: 6.5mm
Przebicie iglicy:1.65mm
Siła spustu: 1-2N
Pojemność magazynka:10
Maksymalna długość naboju:75mm
A oto zdjęcie http://www.militech.sownet.pl/snajper/_snajper_17.jpg
Snajper - samotny wilk pola walki
- aciepk
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Ja o TORze i Alexie słyszałem i wyczytywałem różne rzeczy...
Że niby fajnie bo karabiny wyborowe made in Poland, ale jak zawsze muszą coś spartolić (Np. dosyłanie naboju do komory w TORze, działało to tak sprawnie, że broń była wręcz jednostrzałowa...).
Ale jakbym miał już strzelać na prawdę precyzyjnie i na duże odległości to w tym momencie wybrał bym system z CheyTac'a LRRS (M200).
Że niby fajnie bo karabiny wyborowe made in Poland, ale jak zawsze muszą coś spartolić (Np. dosyłanie naboju do komory w TORze, działało to tak sprawnie, że broń była wręcz jednostrzałowa...).
Ale jakbym miał już strzelać na prawdę precyzyjnie i na duże odległości to w tym momencie wybrał bym system z CheyTac'a LRRS (M200).
-
- Tytuł użytkownika: Czciciel BK-7
Nie, nie jestem Tu była troszkę inna sytuacja.TD pisze: Okruch, Strzelałeś z Alexa jesteś snajperem ?
Alex jest bardzo wygodny i składny. Robi niezwykłe wrażenie w porównaniu np do SWD, G-3A3, Remingtona 700 czy do broni myśliwskiej. Jest masywny, ale pamiętajmy, że nabój 7,62x51 powoli staje się amunicją treningową, w dobie dominacji .300 Win czy .338 Lapua.
Niektórzy narzekają na przeładowanie bull-pupa, mnie nie sprawiało to problemów.
- cyntelfuga
- Gadu Gadu: 5673246
Pablo666, SWD już dawno jest wycofany z Polskich jednostek specjalnych można go spotkać ewentualnie jeszcze w szkołach podoficerskich z tego co słyszałem może w oficerskich też mi osobiście ten karabin się nie podoba min. dlatego że jest stary i samopowtarzalny.
Mam pytanie czy w Polskim Wojsku są karabiny wyborowe dla snajperów leworęcznych czy raczej daje się im karabiny samopowtarzalne :-/ A może sami muszą przerobić sobie broń
Mam pytanie czy w Polskim Wojsku są karabiny wyborowe dla snajperów leworęcznych czy raczej daje się im karabiny samopowtarzalne :-/ A może sami muszą przerobić sobie broń
- cyntelfuga
- Gadu Gadu: 5673246
A ja proponuje nie, ponieważ nie każdy miał okazje zobaczyć broń wyborową że nie wspomne aby ją "macał" albo co dopiero strzelał z niej i chodziło mi oto aby zobaczyć jaką broń wyborową preferujecie.Pablo666 pisze:to ja proponuje zamienic pytanie, z czego strzelalismy/ co choc macalismy
Snajper - samotny wilk pola walki
-