Twoja ulubina broń wyborowa
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
-
Panowie nie doceniacie SWD! Ja mam olbrzymi szacunek do tej broni , szczególnie jak ma zamontowany celownik IOR 8x28 to już naprawdę można zrobić małe zamieszanie w szeregach wroga.Panowie nie biorą pod uwagę że jest to masowy karabin wyborowy i dobrze się sprawdza w strzelaniu do 500 - 600 metrów. Dla mnie dobra broń do prowadzenia walki przez strzelca wyborowego w mieście ,dlatego że jest samopowtarzalna!
Panowie piszą o SAKO , WKW , WS 94 i innych , ale nie biorą panowie pod uwagę ze ta broń jest robiona praktycznie w manufakturze , gdzie większość rzeczy jest ręcznie pasowana.
A SWD jest robiony taśmowo , a mimo to ma dobre parametry.
Widziałem raz jak Rosjanie w Polsce strzelają z SWD, nasi "snajperzy" z SAKO TRG 22 to mogli od nich nauki brać. Więcej szacunku Panowie do tej broni.
I zapominają panowie o jednej rzeczy : broń sama nie strzela, od strzelca zależy najwięcej!
To on strzela!
Pzdr
btyc
Panowie nie doceniacie SWD! Ja mam olbrzymi szacunek do tej broni , szczególnie jak ma zamontowany celownik IOR 8x28 to już naprawdę można zrobić małe zamieszanie w szeregach wroga.Panowie nie biorą pod uwagę że jest to masowy karabin wyborowy i dobrze się sprawdza w strzelaniu do 500 - 600 metrów. Dla mnie dobra broń do prowadzenia walki przez strzelca wyborowego w mieście ,dlatego że jest samopowtarzalna!
Panowie piszą o SAKO , WKW , WS 94 i innych , ale nie biorą panowie pod uwagę ze ta broń jest robiona praktycznie w manufakturze , gdzie większość rzeczy jest ręcznie pasowana.
Widziałem raz jak Rosjanie w Polsce strzelają z SWD, nasi "snajperzy" z SAKO TRG 22 to mogli od nich nauki brać. Więcej szacunku Panowie do tej broni.
I zapominają panowie o jednej rzeczy : broń sama nie strzela, od strzelca zależy najwięcej!
To on strzela!
Pzdr
btyc
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, 18:46 przez btyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Przytoczę tu najskuteczniejszego strzelca wyborowego w historii - Simo Hayha. Wspominałem o nim w innym temacie.btyc pisze:broń sama nie strzele, od strzelca zależy najwięcej!
To on strzela!
Strzelał z Mosina Naganta M28 bez celownika optycznego i trafiał z odległości 400 m. Jak sam powiedział - Praktyka
-
Nie żebym miał jakieś aluzje ale kiedy to było i czy to były jakieś ćwiczenia??
PS: Też słyszałem wiele pochlebnych opinii dla SWD.
PS: Też słyszałem wiele pochlebnych opinii dla SWD.
Czołem!
To on strzela!
Pzdr
btyc
Czołem!
Było to szkolenie w Drawsku Pomorskim z Rosyjskimi wydzielonymi jednostkami MC (mieżdunarodnych sił) ONZ.I mam nadzieje ze tyle wystarczy. Mam szacunek do SWD i rosyjskich strzelców wyborowych. Wszystkie opady pocisku i jego balistykę znali na pamięć!
A nasi "spece" musieli ratować się kartką i długopisem.
Pzdr
btyc
Było to szkolenie w Drawsku Pomorskim z Rosyjskimi wydzielonymi jednostkami MC (mieżdunarodnych sił) ONZ.I mam nadzieje ze tyle wystarczy. Mam szacunek do SWD i rosyjskich strzelców wyborowych. Wszystkie opady pocisku i jego balistykę znali na pamięć!
A nasi "spece" musieli ratować się kartką i długopisem.
Pzdr
btyc
SWD - za dużo osób zapomina o jego wieku, porównując z nowymi technologiami.I tak znajduje się go w jednostkach AT czy wojsku. Jedni powiedzą ,że widzi się go coraz rzadziej i z tym się zgodzę, ale jeżeli ktoś powie, że widzi się go tylko w tych jednostkach gdzie nie ma kasy, też się zgodzę, ale trzeba pamiętać ,że mały koszt to duża zaleta broni. I dlatego darzę sympatią Tani, dobry na krótki dystans, Rosyjski...(Radziecki)
Właśnie Doskonale to ująłeś.Krzysie`k pisze:SWD - za dużo osób zapomina o jego wieku, porównując z nowymi technologiami.I tak znajduje się go w jednostkach AT czy wojsku. Jedni powiedzą ,że widzi się go coraz rzadziej i z tym się zgodzę, ale jeżeli ktoś powie, że widzi się go tylko w tych jednostkach gdzie nie ma kasy, też się zgodzę, ale trzeba pamiętać ,że mały koszt to duża zaleta broni. I dlatego darzę sympatią Tani, dobry na krótki dystans, Rosyjski...(Radziecki)
btyc