Nasze nowe zabaweczki :D
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
-
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
rewelacyjnie Jaca, kiedyś na forum pisałem już w temacie "maczeta czy toporek" (czy jakoś tak) że używałem Martindall'a bardzo długi czas i sobie chwalę. do "buszkraftu" jednoosobowego jest idealna, no chyba że chcesz ścinać drzewa o średnicy większej niż 5 cm to się namachasz i tu wygrywa toporek.- inaczej nie ma sobie równych (choć trochę pracy w te maczety trzeba włożyć, przychodzą prawie tępe no i musem jest owiniecie czymś rączki bo inaczej szpara w uchwycie rani palce - zrobię zdjęcia i opis maczety to zobaczysz o co mi "kaman") w czwartek idę do lasu po jakąś fajną czeczotę, mam pewien pomysł ale to zrealizuje w dalszej przyszłości
.

Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
- taki robaczek
Wszystko w maskowaniu flectarn z bundeswehr:
4x bluza
2x kurtka
3x spodnie
1x podpinka
2x czapka zwykła
2x czapka uszatka
cena 145zł wraz z przesyłką.
Nic z gore-tex'u, materiały bardzo dobre, kolory też, bo ubrania z 2007-2009 oprócz czapek, także stan wzorowy. Zdjęć nie muszę wysyłać, bo każdy wie jak to wygląda.
4x bluza
2x kurtka
3x spodnie
1x podpinka
2x czapka zwykła
2x czapka uszatka
cena 145zł wraz z przesyłką.
Nic z gore-tex'u, materiały bardzo dobre, kolory też, bo ubrania z 2007-2009 oprócz czapek, także stan wzorowy. Zdjęć nie muszę wysyłać, bo każdy wie jak to wygląda.
-
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Z rozmiarem i jakością, bo jak spotykałem ceny poniżej 10 zł, to były to dość zmęczone szmaty.Wedrowycz89 pisze:...tylko z rozmiarem może być kłopot
...a rozmiarówka potrafi czynić cuda np. kalesony BW rozmiar 4 i 5 - cena 29 zł, większe rozmiary - 65 zł :-/
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
-
birken1 pisze:ale jakoś nie widzę sensu kupowania tego typu jeśli nie jeździ się "extremalnie"
Ja widzę sens - sam mam rower MTB tego typu. Taki rower nie służy do jazdy ekstremalnej
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 22:32 przez soohy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lisu
- Gadu Gadu: 8563757
- Tytuł użytkownika: Parła nist !
Ludziki, normalny fajny rowerek. Widzę że na sensownym osprzęcie, rama pewnie ALU, przedni widelec daje dużo do komfortu o ile nie jest twardy. Michał pisał, że ma zamiar na nim śmigać po mazowszu, więc jest sens posiadania lepszego roweru. Ja doinwestowałem w swoim w sztycę amortyzowaną sr suntour'a i skończyły się problemy niewygodnych siodełek, co było niefajne na moich rowerowych wypadach.
- Michal N
- Gadu Gadu: 9361862
- Tytuł użytkownika: Metyl Podgrzybek
birken1, wersja eksportowa różni się inną kolorystyką i tylną przerzutką - w tym przypadku jest Shimano Deore XT.
Lisu, amortyzator posiada regulację skoku i blokadę, więc można go dostosować do potrzeb.
puchalsw, Będą i chlapacze, bidonik, odblaski na koła, światła itd, a co najważniejsze bagażnik i sakwy Crosso
Nie chciałem brać trekkingowca z uwagi na fakt, że nie mam przekonania do cienkich opon. Jakoś od zawsze jeździłem na góralu, a w jakieś dziwne nadburzańsko/wiślańsko/narwiańskie tereny będzie jak znalazł. A trzymał będę oczywiście w pokoju. Pomijając wilgoć, to szybko by mi go z balkonu zdjęli
Lisu, amortyzator posiada regulację skoku i blokadę, więc można go dostosować do potrzeb.
puchalsw, Będą i chlapacze, bidonik, odblaski na koła, światła itd, a co najważniejsze bagażnik i sakwy Crosso

Nie chciałem brać trekkingowca z uwagi na fakt, że nie mam przekonania do cienkich opon. Jakoś od zawsze jeździłem na góralu, a w jakieś dziwne nadburzańsko/wiślańsko/narwiańskie tereny będzie jak znalazł. A trzymał będę oczywiście w pokoju. Pomijając wilgoć, to szybko by mi go z balkonu zdjęli

- hejtyniety
- Tytuł użytkownika: Warsztat 77 Katowcie
W tej cenie naprawdę ciężko szukać konkurencji. Jedynie do ichszych bagażników jakoś nie mam przekonania, ale ogólnie mnie alu w konstrukcjach tego typu trochę odstrasza.. Nie dość, że nie pracuje tak dobrze jak stal to jeszcze w razie "W" nie pospawasz tego pierwszą lepszą spawarką. Te same uwagi dotyczą alu ram (zwłaszcza tańszych, gdzie różnica w wadze jest niewielka). Z alu to dobre są sztyce, kierownice, rogi i całą reszta prostych elementów.
W 28"owcach wcale nie muszą być cienkie opony. Jest trochę opon do tzw. 29er'ów z różnymi typami bieżnika. Dla mnie osobiście najfajniejszą oponką turystyczną jest Kenda Khan w 700x42C. Łączy ze sobą bardzo dużą trwałość i dobrą trakcję z zachowaniem niskich oporów toczenia i niewygórowanej ceny. Gorąco polecam
Jeżeli chcesz montować normalny tylny bagażnik polecam kupić pełne błotniki, tzn takie, które zasłaniają koło na ponad połowie obwodu. Inaczej co chwile będziesz miał sakwy z błota i innego syfu.
Generalnie fajny rowerek, choć na turystykę z sakwami osobiście wybrałbym coś innego, ale ja tam lubię zarówno duże jak i stare rowery

W 28"owcach wcale nie muszą być cienkie opony. Jest trochę opon do tzw. 29er'ów z różnymi typami bieżnika. Dla mnie osobiście najfajniejszą oponką turystyczną jest Kenda Khan w 700x42C. Łączy ze sobą bardzo dużą trwałość i dobrą trakcję z zachowaniem niskich oporów toczenia i niewygórowanej ceny. Gorąco polecam

Jeżeli chcesz montować normalny tylny bagażnik polecam kupić pełne błotniki, tzn takie, które zasłaniają koło na ponad połowie obwodu. Inaczej co chwile będziesz miał sakwy z błota i innego syfu.
Generalnie fajny rowerek, choć na turystykę z sakwami osobiście wybrałbym coś innego, ale ja tam lubię zarówno duże jak i stare rowery

Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00