Pochwal się swoim nożem
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
LeElectro, nieraz tak bywa. Ja ostatnio oglądałem sobie stary nóż mojego taty, jak potem okazało się, nie jest taki tani
http://www.orchardsedge.com/order/t607? ... a%2fknives
Nóż ma już swoje lata- wie ktoś może co to za stal?

http://www.orchardsedge.com/order/t607? ... a%2fknives
Nóż ma już swoje lata- wie ktoś może co to za stal?
papier ścierny w kilku gradacjach, klocek i jazda.. a po kilku godzinach będziesz miał fajne nożykiLeElectro pisze:A ja się mogę pochwalić, że znalazłem ostatnio w garażu dwie Mory, dwa Frosts, KJ Erikssona(dobrze napisane ?) i jeszcze jeden firmy Kamasa Tools, którego używam, gdyż reszta w złym stanie, po prostu wcześniej nie byłem świadom, że ja/mój tata posiada takie cuda

No Valdi całkiem fajnie się prezentuje ta pochwica
dodaje klimatu nożykowi. A fall już doszedł? bo ciekaw jestem pierwszego wrażenia
Jak jak zakupiłem F1 to po powrocie siadłem na krzesełku w domu i zastanawiałem się "co ja najlepszego zrobiłem", ale jak nim popracowałem to już na stałe przykleił mi się do ręki

dodaje klimatu nożykowi. A fall już doszedł? bo ciekaw jestem pierwszego wrażenia

Jak jak zakupiłem F1 to po powrocie siadłem na krzesełku w domu i zastanawiałem się "co ja najlepszego zrobiłem", ale jak nim popracowałem to już na stałe przykleił mi się do ręki

Jeśli jeden człowiek coś potrafi , to i ja mogę się tego nauczyć...!
maly, No ta pochewka jest świetna, tylko do lasu ją będzie szkoda...
Wlosie na niej pewnie ucierpi ostro ...ale czas pokaże. Jestem narazie bardzo zadowolony.
Co do F1, to masz racje, dziwnie na poczatku jakoś...ale byłem do tego gotów...już kiedyś go obmacałem dokładnie u PA, Dzisia były pierwsze testy "patykowe"-pomyślne. Został pozbawiony dziewictwa...

Co do F1, to masz racje, dziwnie na poczatku jakoś...ale byłem do tego gotów...już kiedyś go obmacałem dokładnie u PA, Dzisia były pierwsze testy "patykowe"-pomyślne. Został pozbawiony dziewictwa...
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
Zresztą poczekaj 5 min to pstryknę zdjęcia ostatnich wytworów... 
EDIT:
Niestety słabe zdjęcia i oświetlenie.
Pukko
Nessmuk
oraz w porównaniu z moim CRKT
O lepsze zdjęcia postaram się na tygodniu

EDIT:
Niestety słabe zdjęcia i oświetlenie.
Pukko
Nessmuk
oraz w porównaniu z moim CRKT
O lepsze zdjęcia postaram się na tygodniu

- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Tak to jest jak na starość wzrok siada, byłem święcie przekonany że mają w drewnie, a tu okazuje się (po przeczytaniu specyfikacji), że to micrataValdi pisze:TantoŹle przeczytałeś, albo źle się wysłowiłem. Wdzianko dostał nożyk od Małego Jastrzebia, F1 jest bez drewienka

Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 23:58 przez Tanto, łącznie zmieniany 1 raz.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- thrackan
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Chyba dopiero to wykonywanie było w połowie drogi albo projekt był tak grubo ciosany.emilw641 pisze:A tu scyzoryk znaleziony w lesie. Nie długo tam leżał bo nie jest wcale zardzewiały. Ma fajne drewniane boki, chyba ktoś je sam wykonał:
Niedawno też sobie zrobiłem drewniane okładziny do Vicka Huntsmana. Z niejakiego drewna merbau, które dostałem na piękne oczy w pobliskim zakładzie stolarskim. Jakby co, to grab już padł wyrwany z korzeniami, więc nie szkodzi mu już jakieś tam ostrze. Teraz przechodzi powoli pod władanie chrobotków i mchów.

Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, 16:07 przez thrackan, łącznie zmieniany 1 raz.
- thrackan
Dziękuję. Pierwszy raz robiłem okładziny od podstaw.thrackan: ładne wykonanie.
Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
- thrackan
Piękna rzecz... Właśnie oprawiam Morę i nieco mi mina zrzedła
Jak powstał wzór na ostrzu? Domyślam się, że trawione, ale proszę o szczegóły, jeżeli można.

Jak powstał wzór na ostrzu? Domyślam się, że trawione, ale proszę o szczegóły, jeżeli można.

Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
-