Ultimate Survival Bear Grylls
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Hillwalker
Ja właśnie dzięki niemu zacząłem się interesować survivalem. Znalazłem zieloną kuchnię i tam Reconneta
Może i "szkoła przetrwania" jest wyreżyserowany ale pokazuję jak przetrwać, no jeśli skacze z 10m to możemy po prostu to olać bo nie musimy skakać, tak samo jak wspinaczka, czy ktoś karzę nam się wspinać? zawsze możemy lecieć te pół dnia na około, każdy robi jak chcę. Ważne że pokazuję sztukę survivalu, jak zdobyć pożywienie, jak zbudować szałas czy jak zdobyć wodę. Było kilka scen jak je padlinę, ale on nie jadł mięsa tylko szukał tłuszczu i tych robaków które zjadają padlinę, ale on ich nie zjadał tylko brał je ze sobą a potem gotował na postoju.

Może i "szkoła przetrwania" jest wyreżyserowany ale pokazuję jak przetrwać, no jeśli skacze z 10m to możemy po prostu to olać bo nie musimy skakać, tak samo jak wspinaczka, czy ktoś karzę nam się wspinać? zawsze możemy lecieć te pół dnia na około, każdy robi jak chcę. Ważne że pokazuję sztukę survivalu, jak zdobyć pożywienie, jak zbudować szałas czy jak zdobyć wodę. Było kilka scen jak je padlinę, ale on nie jadł mięsa tylko szukał tłuszczu i tych robaków które zjadają padlinę, ale on ich nie zjadał tylko brał je ze sobą a potem gotował na postoju.
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
- Kenpei
- Gadu Gadu: 5758800
- Tytuł użytkownika: Samo ZuO O.o
Ach, co do Zamaskowanego Anglisty. Tak to prawda, no przecież nie zaprzeczę. Po pierwsze trudno znaleźć takie miejsce, żeby odwzorować klęski żywiołowe -,-`. Pomiędzy np. Lesem, a Bear`em jest różnica, w tym, że pierwszy jest sam. No racja, ale nie musicie tego ciągle udowadniać. Po prostu programy Lesa nudzą, choć ma niezłe pomysły oczywiście. To że Bear skoczy gdzieś, czy coś, podnosi, można powiedzieć adrenalinę. To czysty marketing- więc przestańcie tak na niego jechać- Ultmate Survival nie można brać całkowicie na poważne, zresztą w dalszych seriach pokazane jest, iż Bear ma ze sobą szfadrony ludu- to już nie tajemnica... A co do Stoczni- to było 3 km od mego mieszkanka :[
"Zabierz mi życie, skoro nic innego nie potrafiłeś mi zabrać" - Prolog- "Siewca Wiatru"
-
- Gadu Gadu: 2987112
- Tytuł użytkownika: Kniejołaz
Taaak, np. wyciagając niestrawione resztki z odchodów niedźwiedzi.... To Ja dziękuję za takie pożywienieKobra pisze:Ale pokarzę jak rozpalić ognisko, jak zbudować schronienie, jak zdobyć pożywienie, jak określić północ, godzinę itp. to jest ważne.

-
- Tytuł użytkownika: awski
Nie wiem czym wy się podniecacie. Programy są od przyciągania widzów, a telewizja od zarabiania kasy. I w zasadzie to już wszystko co trzeba wiedzieć.
Bear nie jest taki zły, czasem robi jakąś głupotę ale można sobie popatrzeć choćby na fajne miejsca, a kilka sztuczek można od niego podpatrzeć, może nie jest to wiedza dla Prawdziwego Rambo, ale dla mieszczucha lepsze to niż nic. Z pewnością lepsze to niż 58 edycja Wielki Brat Patrzy albo 12 seria Blondynki Jeżdżą na Lodzie. Myślę, że większość z osób udzielających się na forach w sieci pojawiła się z powodu tego, że w TV zobaczyła Gryzliego albo Mearsa. Większość ludzi, niestety, nie rodzi się Pałkiewiczami, Cejrowskimi czy innymi Supertrampami, najpierw muszą dostać impuls, a później swoją wiedzę pogłębiać. No i Beard daje ten impuls bardzo wielu osobom.
Bear nie jest taki zły, czasem robi jakąś głupotę ale można sobie popatrzeć choćby na fajne miejsca, a kilka sztuczek można od niego podpatrzeć, może nie jest to wiedza dla Prawdziwego Rambo, ale dla mieszczucha lepsze to niż nic. Z pewnością lepsze to niż 58 edycja Wielki Brat Patrzy albo 12 seria Blondynki Jeżdżą na Lodzie. Myślę, że większość z osób udzielających się na forach w sieci pojawiła się z powodu tego, że w TV zobaczyła Gryzliego albo Mearsa. Większość ludzi, niestety, nie rodzi się Pałkiewiczami, Cejrowskimi czy innymi Supertrampami, najpierw muszą dostać impuls, a później swoją wiedzę pogłębiać. No i Beard daje ten impuls bardzo wielu osobom.
-