Warszawskie spotkanie
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Nie ma co przepraszać, tak bywa. Mnie też troszkę podgryza, ale byłem ciekaw czy może coś się dzieje w "kuluarach", bo na stronce jakoś tak cicho. Mimo wszystko może bym się zdecydował. Co ciekawe, załatwiła mnie klimatyzacja w lokalu. To gorsze niż Wiślane wilgotne wiatry!
Wracaj szybko do zdrowia, choć boję się, że tydzień czasu to trochę mało byś znów mógł spać pod chmurką. Niemniej jednak rzucone ziarno kiełkuje...
Wracaj szybko do zdrowia, choć boję się, że tydzień czasu to trochę mało byś znów mógł spać pod chmurką. Niemniej jednak rzucone ziarno kiełkuje...
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
~sprawa dotyczy kuligu dla dzieciaków "ekypy warszafskiej". Rozmawialiśmy już na ten temat w tym wątku
viewtopic.php?t=3826&postdays=0&postorder=asc&start=60
... ale biorąc pod uwagę obecną tam dyskusję, na temat spotkania majowego, wolałem stworzyć oddzielny temat~
Pany!
Z tego co słyszałem to w Polszy śnieży strasznie i zimno
. Może więc umówmy się na następny weekend na kulig? Korzystajmy, póki są warunki?
U Grzymka i Slaqa na pętli Mokry Ług w Rembertowie, znajduje się wiata z miejscem na ognisko (chociaż leży tam sporo śmiecia wokół tego terenu).
O ile pamiętam, to jedna z dróg leśnych prowadząca w głąb lasu, jest dostępna dla samochodów.
Ewentualnie zamiast Rembrydż jest Puszcza Słupecka. Tam ulica Brukowa ma odpowiednią szerokość, długość na fajny kulig. Brak niestety miejsca na ognisko.
A ognisko potrzebne by było na zrobienie herbaty z goździkiem i kiełbaski. Auto do holowania jest. Linka też. Każdy z uczestników, miałby tylko przytargać pociechę, kiełbachę, chlebek, i sanki.
Kawalerowie mile widziani do obsługi infrastruktury
.
Białoglowy zostawmy może w domu. Wtedy nikt nie będzie się roztkliwiał nad zasmarkanymi nosami, będzie luz i swoboda
Ale nie jest to warunek konieczny.
Co Wy na to?
viewtopic.php?t=3826&postdays=0&postorder=asc&start=60
... ale biorąc pod uwagę obecną tam dyskusję, na temat spotkania majowego, wolałem stworzyć oddzielny temat~
Pany!
Z tego co słyszałem to w Polszy śnieży strasznie i zimno

U Grzymka i Slaqa na pętli Mokry Ług w Rembertowie, znajduje się wiata z miejscem na ognisko (chociaż leży tam sporo śmiecia wokół tego terenu).
O ile pamiętam, to jedna z dróg leśnych prowadząca w głąb lasu, jest dostępna dla samochodów.
Ewentualnie zamiast Rembrydż jest Puszcza Słupecka. Tam ulica Brukowa ma odpowiednią szerokość, długość na fajny kulig. Brak niestety miejsca na ognisko.
A ognisko potrzebne by było na zrobienie herbaty z goździkiem i kiełbaski. Auto do holowania jest. Linka też. Każdy z uczestników, miałby tylko przytargać pociechę, kiełbachę, chlebek, i sanki.
Kawalerowie mile widziani do obsługi infrastruktury

Białoglowy zostawmy może w domu. Wtedy nikt nie będzie się roztkliwiał nad zasmarkanymi nosami, będzie luz i swoboda

Co Wy na to?
F..k it, I'll Do It Myself!
- Prowler
- Tytuł użytkownika: motórzysta
puchalsw, nie to ,że straszę ale jak was dorwą z dzieciakami na sankach za autem do dupa zimna (w ciągu ostatniego tygodnia sam słyszałem w stacji z 5 razy jak wysyłany był patrol do takich zabaw i to niekoniecznie w rejony podmiejskie)
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą
"boga nie ma jest motór"
kanał yt https://www.youtube.com/user/83Prowler/ ... shelf_id=0
"boga nie ma jest motór"
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
No właśnie nad tym jakiś czas temu się zastanawiałem.... Domyślam się, że nie ma "legalnego" sposobu (odpowiednia długość linki, etc) zorganizowania takiego kuligu?
Już parę razy robiliśmy coś takiego ze znajomymi, i zawsze będąc "pociągowym" jechałem z duszą na ramieniu, jednym tatusiem siedzącym w otwartym bagażniku i prędkością "truchtową". Zdaję sobie sprawę co by to dla mnie oznaczało, gdyby coś złego się wydarzyło.
Już parę razy robiliśmy coś takiego ze znajomymi, i zawsze będąc "pociągowym" jechałem z duszą na ramieniu, jednym tatusiem siedzącym w otwartym bagażniku i prędkością "truchtową". Zdaję sobie sprawę co by to dla mnie oznaczało, gdyby coś złego się wydarzyło.
F..k it, I'll Do It Myself!
- Prowler
- Tytuł użytkownika: motórzysta
niepuchalsw pisze:Domyślam się, że nie ma "legalnego" sposobu (odpowiednia długość linki, etc) zorganizowania takiego kuligu?
gdyby się coś zdarzyło a poszkodowanymi byli dzieci to podejrzewam ,że słalibyśmy Ci paczki. Na drodze publicznej, strefie zamieszkania i strefie ruchu póki co z tego co pamiętam 500 zł (ma wejść 500 zł i 5 pkt), ale podejrzewam ,że jak Cie chwycą po za drogą publiczną to i tak będzie notatka i sprawa trafi pewnie do sądu.puchalsw pisze:Zdaję sobie sprawę co by to dla mnie oznaczało, gdyby coś złego się wydarzyło.
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą
"boga nie ma jest motór"
"boga nie ma jest motór"

Jakież ja miałem nieszczęście że żyłem w zniewolonym, komunistycznym kraju i śmigałem sankami, za Syreną Bosto, po zaśnieżonych komunistycznych lasach.
Wogóle nie wiem jak ja przeżyłem na tym niepasteryzowanym, komuszym mleku, wracając sam z Przedszkola a później Szkoły... itd itp ... już "chodziły" po necie takie teksty...więc nie będę się powtarzał...
Ale jednak szczęśliwy jestem że dane mi było dorastać w zniewolonym, zduszonym ruskim butem kraju. :p

A za to co "wyprawiałem" ze swoimi (teraz już dorosłymi) dziećmi, to chyba w dzisiejszych czasach reaktywowano by , specjalnie dla mnie , karę śmierci :diabel2:
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
Ja chętnie bym do Was dołączył ale najbliższy wolny weekend mam 18-19 lutego... 

Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
W sumie, jak by ktoś chciał legalnego kuligu z prawdziwego zdarzenia, to znajomy organizuje coś takiego po Puszczy Kampinoskiej - konie, duże sanie etc. Ale zabawa jest odpłatna. Dwa lata temu za godzinną przejażdżkę wozem płaciliśmy po 15 zł od łebka. Jakie są stawki na dziś nie wiem, ale będę się z gościem widział jutro, i mogę odpytać.
- Marshall
Skiery to chętnie w odwiedziny wpadną na stołeczne włości.Michal N pisze:A tu już chyba umarło.
Kiedy UĆ-Team, Skiery i Błonie do nas zawitają? Toć teraz u nas wypada
Tylko dawajcie znaki jak będziecie coś organizowały...

- Marshall
A kiedy ta Noc Kupały wypada?Michal N pisze:Nie ukrywam, że zależy mi na obecności MlKl'ego, więc Wicia, Marshall może się zgramy w Czerwcu?
- greenshadow
- Tytuł użytkownika: bywam
- Marshall
U mnie 21-22 czerwca wolny, czyli na chwilę obecną CUDNIE! 

- greenshadow
- Tytuł użytkownika: bywam
31.05-2.06
jadę podłubać na działeczkę 10km od Pomiechówka
jesli ktoś z okolic chciałby dołączyć w ramach relaksu
to zapraszam
pod pociągu [pomiechówek] podążam rowerkiem
będę w piątek wieczorem
chętnych zapraszam na PW
jadę podłubać na działeczkę 10km od Pomiechówka
jesli ktoś z okolic chciałby dołączyć w ramach relaksu
to zapraszam
pod pociągu [pomiechówek] podążam rowerkiem
będę w piątek wieczorem
chętnych zapraszam na PW
[center]
| Zielona Strona |[/center]
| Zielona Strona |[/center]
- Marshall
...ale łącznie z niedzielą, nie?MlKl pisze:Znany - najkrótsza noc w roku, z piątku na sobotę 21-22 czerwca. Ja bym się nastawił na Secymin, z przeprawą na wyspę którą było widać z miejscówki zlotowej - o ile chce się wam troszkę potrudzić i zamoczyć
(...)
...czyli 21-23 czerwca...