Jaki to? Rzuć marką, modelem, fociszem ew. ceną - tylko nie zabij!Valdi pisze:Wojskowy, to wiem napewno

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
nie ma najmniejszego sensu.Równie dobrze można chyba spojrzeć na słońce i w jego kierunku wyznaczyć sobie południe, skoro już jest w zenicie...
Dwunasta na zegarku niekoniecznie oznacza południe słoneczne, ale u nas wielkiej różnicy nie maPablo666 pisze: a wracając do tematu, jak wiemy ze jest południe i widzimy słońce to w co się więcej trzeba bawić?
Racja! Dziękuję za korektę. Oczywiście powinienem był napisać o górowaniu. (błąd na poziomie gimnazjalnym, jeżeli nie podstawowym)Hillwalker pisze:Dlatego tekst:
Cytat:
Równie dobrze można chyba spojrzeć na słońce i w jego kierunku wyznaczyć sobie południe, skoro już jest w zenicie...
nie ma najmniejszego sensu.
Po pierwsze, w lato to może być większy problem, niż teraz. Zauważyłeś na jakiej wysokości nad horyzontem jest słońce w zimie momencie górowania?Debski pisze:Absolutnie nie wątpię w Wasze umiejętności, ale chciałbym zobaczyć jak określacie to S o godzinie 12 za pomocą samego Słońca w "zenicie". Dokładność musi być oszałamiająca gdy wychodzicie na polanę ze szczerego lasu i nie macie pojęcia gdzie jaki kierunek. W tej sytuacji to już moje głupie patyczki będą lepsze.
Nie S tylko N, tak się przyjęło.Debski pisze:Absolutnie nie wątpię w Wasze umiejętności, ale chciałbym zobaczyć jak określacie to S o godzinie 12 za pomocą samego Słońca w "zenicie". Dokładność musi być oszałamiająca gdy wychodzicie na polanę ze szczerego lasu i nie macie pojęcia gdzie jaki kierunek. W tej sytuacji to już moje głupie patyczki będą lepsze.