mata/materac do spania dla 2 osób.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Kanadyjka fajne rozwiązanie. Rozważam, ale bardziej w kontekście zimowego namiotu tipi z piecykiem (puki co w fazie projektu na przyszły sezon). Pomysł tych materacy WP wpadł mi do głowy robiąc zabudowę do spania w Landroverze. Po zrobieniu półki zrobiło się strasznie blisko do sufitu, więc materac może być przy gruby. Chyba że znajdę jakiś w granicach 7cm.
Toto strasznie grube nie jest, nowy ma może 10 cm, ale jak na nim leżysz, to zostaje połowa. W samochodzie się sprawdzi - tam na głowę nie kapie, pompować za każdym razem nie trzeba, a jak przyjdzie wynieść na zewnątrz, nawet żeby się pod rzeczonym samochodem położyć, to nic złego mu się nie stanie - nie trzeba specjalnie macać gleby, czy aby coś ostrego nie leży.
Ogólnie to dobry patent na stacjonarny obóz w namiotach typu beczka z pryczami. 40 lat temu materacy nie było, i nabijało się słomą lub sianem sienniki. Jak ktoś dobrze napchał, to spał wygodnie przez dwa tygodnie. Jak się nie chciało, to drugi tydzień był praktycznie na deskach
Ogólnie to dobry patent na stacjonarny obóz w namiotach typu beczka z pryczami. 40 lat temu materacy nie było, i nabijało się słomą lub sianem sienniki. Jak ktoś dobrze napchał, to spał wygodnie przez dwa tygodnie. Jak się nie chciało, to drugi tydzień był praktycznie na deskach

-
- Tytuł użytkownika: pseudonim Loretta
Ech, ani polscy dystrybutorzy, ani producenci zza mórz i oceanów nie chcą mi zbytnio odpisywać. Dowiedziałem się jedynie, że w przypadku większości welurowych materacy, a także materacy gumowych, tych czerwono-niebieskich, ich wersje jedno osobowe i dwuosobowe mają taką samą grubość materiału. Czyli jedynka jest jedynką tylko dlatego, że jest węższa.
Mało to mi daje, ale może z samopompami i materacykami trekkingowymi jest podobnie?
Mało to mi daje, ale może z samopompami i materacykami trekkingowymi jest podobnie?
- GawroN
- Gadu Gadu: 1519631
- Tytuł użytkownika: Szczupły blondyn
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
-
- Tytuł użytkownika: pseudonim Loretta
Problemem jest dość wysoka cena, no i zastanawiam się czy to nie jest tak, że są to po prostu połączone 2 jedynki- czyli:
-albo jak jedna osoba się przesunie na którąś stronę, to może być problem z wytrzymałością.
-albo zbędnie zainwestuję w podwójną, skoro taniej mogę mieć połączone 2 jedynki, które i tak śmiało wytrzymają.
Problemem jest dość wysoka cena, no i zastanawiam się czy to nie jest tak, że są to po prostu połączone 2 jedynki- czyli:
-albo jak jedna osoba się przesunie na którąś stronę, to może być problem z wytrzymałością.
-albo zbędnie zainwestuję w podwójną, skoro taniej mogę mieć połączone 2 jedynki, które i tak śmiało wytrzymają.
sklep podróżnika Warszawa
Mistrzowie i Mistrzynie, w Warszawie w sklepie podróżnika na Ochocie jest aktualnie promocja na wybrany sprzęt z okazji x-lecia sklepu. A nawiązując do tematu, są dwie samopompy dwuosobowe.
1. szerokość niecałe 130cmm grubość 7 cm, waga 5 kg, cena ok 400 minus rabat 20%
2. szerokość niecałe 130cmm grubość 3,5 cm, waga 4 kg, cena ok 250 minus rabat 20%
Niestety nazwy firmy nie pamiętam, tak przy okazji zajrzałem do sklepu.
1. szerokość niecałe 130cmm grubość 7 cm, waga 5 kg, cena ok 400 minus rabat 20%
2. szerokość niecałe 130cmm grubość 3,5 cm, waga 4 kg, cena ok 250 minus rabat 20%
Niestety nazwy firmy nie pamiętam, tak przy okazji zajrzałem do sklepu.