4 dni w górach - plan
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
kamykus, http://www.akt.gliwice.pl/cms/component ... 2011glowna - Byłeś? Bo ja ubolewam, że mnie tam nie było.
- Qazimodo
- Tytuł użytkownika: Qazimodo
Chcesz nas wysłać w Karpaty ? Bo nie paniemajet co to ma do wątku.
[ Dodano: 2013-04-23, 18:31 ]
Hej.
Kolega nam się wysypał. Wiem że późno piszę ale może ktoś by się zdecydował.
Ja startuję o 23:30h z Gdańska o 4:30h jestem w Warszawie.
Tam mamy auto do Zwardonia.
Jeśli ktoś chętny by sie pisał to możemy nagiąć trasę itd.
mój tel 794293499
ZAPRASZAM
[ Dodano: 2013-04-23, 22:15 ]
i jeszcze jedna zmiana. Z Warszawy jedziemy PKP do Krakowa a tam BUSem do Zakopanego.
Obieramy kierunek Tatry. Oczywiście tylko łatwe szlaki
Chcesz nas wysłać w Karpaty ? Bo nie paniemajet co to ma do wątku.
[ Dodano: 2013-04-23, 18:31 ]
Hej.
Kolega nam się wysypał. Wiem że późno piszę ale może ktoś by się zdecydował.
Ja startuję o 23:30h z Gdańska o 4:30h jestem w Warszawie.
Tam mamy auto do Zwardonia.
Jeśli ktoś chętny by sie pisał to możemy nagiąć trasę itd.
mój tel 794293499
ZAPRASZAM
[ Dodano: 2013-04-23, 22:15 ]
i jeszcze jedna zmiana. Z Warszawy jedziemy PKP do Krakowa a tam BUSem do Zakopanego.
Obieramy kierunek Tatry. Oczywiście tylko łatwe szlaki

- Qazimodo
- Tytuł użytkownika: Qazimodo
Jeszcze jestem w trasie. Ale nie omieszkam zamieścić.
[ Dodano: 2013-04-29, 13:37 ]
tu kilka zdjęć na moim profilu FB ZDJĘCIA
Ogólnie i bez rozpisywania się bo brak mi weny
Trasa przepiękna! Uważam że powinna być obowiązkowa do zrobienia jak mekka dla araba!
Warunki na trasie bardzo zmienne. Raz 30C i żar z nieba a za chwilę śniegu po pas. Albo to i to. W dodatku oblodzenia i co 2 krok wpadasz w dziurę. Łatwo o uraz. Do wyłażenia ze śniegu niezbędne były kijki a że nie miałem sprawiłem sobie laskę Gandalfa.
Ja zaliczyłem poważną glebę i pojechałem kilka metrów w dół na skarpie. A odcinek był prosty jak asfalt - by się wydawało. Pod warstwą zapieczonej słońcem gleby - błoto.
Pierwsza noc w lesie, następne w schroniskach. Na trasie nie było gdzie uzupełnić prowiantu. A i o wodę musiałem raz walczyć - przegotowałem z kałuży ze świerkiem
Pierwszy raz udało mi się spakować w plecak 35L z żarciem śpiworem, pałatką, %, zapojką itd na łącznie 5 dni. Czyli jednak się da - jak dla mnie pełen sukces!
Mieliśmy kilka przygód na trasie ale to normalne bo tam, człowiek ogólnie czuje się jak w bajce.
Między W.Raczą a Rycerzową mijaliśmy jedynych na całej naszej wyprawie turystów; pani w adidasach do biegania i dresikach a koleś w szortach. Staraliśmy się ich namówić by zawrócili - nie posłuchali. Pozbierał ich GOPR
dodatkowe inf:
W schroniskach piwo 8zł
nocleg 25zł
kilki uważam za niezbędne. Miejscami bardzo przydały by się też jakieś namiastki raków a rakiety były by zbawienne.
[ Dodano: 2013-04-29, 13:37 ]
tu kilka zdjęć na moim profilu FB ZDJĘCIA
Ogólnie i bez rozpisywania się bo brak mi weny

Trasa przepiękna! Uważam że powinna być obowiązkowa do zrobienia jak mekka dla araba!
Warunki na trasie bardzo zmienne. Raz 30C i żar z nieba a za chwilę śniegu po pas. Albo to i to. W dodatku oblodzenia i co 2 krok wpadasz w dziurę. Łatwo o uraz. Do wyłażenia ze śniegu niezbędne były kijki a że nie miałem sprawiłem sobie laskę Gandalfa.
Ja zaliczyłem poważną glebę i pojechałem kilka metrów w dół na skarpie. A odcinek był prosty jak asfalt - by się wydawało. Pod warstwą zapieczonej słońcem gleby - błoto.
Pierwsza noc w lesie, następne w schroniskach. Na trasie nie było gdzie uzupełnić prowiantu. A i o wodę musiałem raz walczyć - przegotowałem z kałuży ze świerkiem

Pierwszy raz udało mi się spakować w plecak 35L z żarciem śpiworem, pałatką, %, zapojką itd na łącznie 5 dni. Czyli jednak się da - jak dla mnie pełen sukces!
Mieliśmy kilka przygód na trasie ale to normalne bo tam, człowiek ogólnie czuje się jak w bajce.
Między W.Raczą a Rycerzową mijaliśmy jedynych na całej naszej wyprawie turystów; pani w adidasach do biegania i dresikach a koleś w szortach. Staraliśmy się ich namówić by zawrócili - nie posłuchali. Pozbierał ich GOPR
dodatkowe inf:
W schroniskach piwo 8zł
nocleg 25zł
kilki uważam za niezbędne. Miejscami bardzo przydały by się też jakieś namiastki raków a rakiety były by zbawienne.