Zamierzam też kupić sobie polar Helikona

Tylko nie wiem który wybrać...
http://allegro.pl/super-polar-liberty-h ... ml#gallery
ten jest fajny i B. mi sie podoba

http://allegro.pl/bluza-polar-infrantry ... ml#gallery
Ten tez jest ok

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Fakt tutaj się rozpędziłem, ale ślepy nie jestem i widziałem, że żołnierze noszą ocieplacz ćwiczebny pod gore-texami.
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, zresztą nawet o tym wspominałem w tym temacie.stasio111 pisze:Nie wszystkie polary WP mają wstawki w panterce.
No tak a warstwy fleece'u pomiędzy którymi jest membrana są dla ozdoby a nie dla izolacji termicznej. To znaczy, że zabronione jest założenie na bluzę ocieplacza ćwiczebnego bluzy mundurowej żeby zamaskować czarny kolor lub gore texu w razie mega śnieżycy/deszczu tylko i wyłącznie dlatego, że polar zapewnia lepszą izolację termiczną? Oczywiście noszenie dwóch membran jest nonsensem, ale to nie ma nic do tego, że widziałem żołnierzy noszących windstopperowy ocieplacz pod gore-texem.stasio111 pisze:Nie ma sensu podpinania windstopperu pod gorka, bo zadaniem windstoperu jest ochrona przed wiatrem.
A jakie ma to znaczenie co do tego, że wiele razy widziałem żołnierzy noszących bluzę ocieplacza ćwiczebnego pod kurtką wz.128?stasio111 pisze:Polar pod gorkiem daje więcej ciepła niż windstopper.
A jakbyś trafił na wz.128 i bluzę ocieplacza z pasującymi zamkami to co wtedy? To że masz i w twoim przypadku się nie da nie znaczy że w ogóle się nie da. A zresztą co to ma do rzeczy skoro wcześniej się poprawiłem i napisałem iż widziałem żołnierzy którzy noszą kurtkę wz.128 NA ocieplaczu ćwiczebnym, a nie z wpiętym ocieplaczem?stasio111 pisze:Windstopperu nie da się podpiąć pod gorka bo mają inną szerokość zamka. Wiem bo mam
Posłuchaj sam siebieNo tak a warstwy fleece'u pomiędzy którymi jest membrana są dla ozdoby a nie dla izolacji termicznej. To znaczy, że zabronione jest założenie na bluzę ocieplacza ćwiczebnego bluzy mundurowej żeby zamaskować czarny kolor lub gore texu w razie mega śnieżycy/deszczu tylko i wyłącznie dlatego, że polar zapewnia lepszą izolację termiczną? Oczywiście noszenie dwóch membran jest nonsensem, ale to nie ma nic do tego, że widziałem żołnierzy noszących windstopperowy ocieplacz pod gore-texem.
...a jeśli ktoś prosi to nie mogę mu odmówić nagrody za zachowanie.4. Wszelkie personalne 'wycieczki' w stosunku do innych użytkowników forum będą traktowane z pełną surowością. Zabronione jest stosowanie różnych form zaczepki, złośliwości i kpin, ogólnie przyjętych za naruszenie netykiety i kultury osobistej. Wszelkie spory nie związane bezpośrednio z toczoną dyskusją w temacie należy rozwiązywać tylko i wyłącznie przez system Prywatnych Wiadomości (PW)