Strona 2 z 2
: 11 maja 2016, 12:51
autor: Mr.Bogus
Odkopuję temat.
Grzybobranie rozpoczęte - znalazłem dzisiaj smardze
Będą do obiadu

: 11 maja 2016, 17:09
autor: Parthagas
U mnie wyrosło ich mnóstwo pod żywopłotem z dzikiego wina, ale teść wcześniej obok pryskał drzewka, więc ich nie ruszałem.
: 11 maja 2016, 21:55
autor: Mr.Bogus
No to żałuj.
Smardze z mięskiem zjedzone - mniam

: 12 maja 2016, 08:56
autor: GawroN
U mnie w ogródku tez wyrosło parę - wypadałoby jer zjeść. Trzeba je jakoś obrabiać przed zjedzeniem inaczej niż zwykłego grzyba np. do jajecznicy? A może nadają się do czego innego ?
: 12 maja 2016, 09:35
autor: Mr.Bogus
Do jajecznicy jak najbardziej - tak jak inne grzyby.
Tutaj kilka innych inspiracji, jak byś miał wysyp:
https://smacznapyza.blogspot.com/2015/0 ... towac.html
: 12 maja 2016, 17:08
autor: Parthagas
Może jeszcze wyrosną nowe? Było ich kilkdziesiąt, wiadro 10l uzbierałby.
: 06 cze 2016, 11:42
autor: acia1065
Parthagas pisze:U mnie wyrosło ich mnóstwo pod żywopłotem z dzikiego wina, ale teść wcześniej obok pryskał drzewka, więc ich nie ruszałem.
Pogratulować teścia
