Nie sprecyzowałam - chodzi mi głównie o możliwość wgrania atlasów zagranicznych rejonów. Po Polszy jak na razie jeździ nam się bezproblemowo (wyjątkiem mogły być jedynie Prusy Wschodnie)
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Nic z tego nie rozumiem.srq pisze:Czemu nikt nie wspomnial o osmand? Jak ktos ma androida to moze moze nawigacje kompletnie za,' bezcen. Z poziomu programu mozemy sciagnac mapy zarowno piesze i samochodowe (a jak nie to sciagamy z geofrabrik, wada to ze mape trzeba przekonwertowac do formatu .obf) i bajery jak jazda zeglowka, tirem, motocyklem, samolotem i w wersji chyba beta komunikacja miejska (nie wyswietli na mapie trasy tylko mozna zaplanowac i pokazuje ile przystankow i przesiadek, a jak zaznaczysz punkt docelowy to wykrzyknikiem !! pokazuje przystanek ktory bedzie najblizej celu)
Mozna wgrac mapy satelitarne (niestety nie wiem jak to jest z ortofotomapami lokalnymi np. jak ktos udostepnia je na stronie miasta, ale z latwoscia mozna jakies googlowe czy bingowe a byc moze po aktualizacji, geoportalu). Mozliwa nawigacja glosowa.
slowem, ma w zasadzie wszystko co jest potrzebne. Jedyna wada moze jest ze dosc wolno dziala (o dziwo na PC smiga az milo) zwlaszcza routing offline